CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 30, 2010

New Shoe for Auni!


wah mengepost saje aku ari ni..bos takde..keje pun takde sangat..so mengambil kesempatan lorr..kat atas ni gambar kasut Auni yang baru saje dibeli pada minggu lepas..tragedi beli kasut ni sbb dia suke sgt pakai kasut sepupu dia yg sama camni..tgk gambar kat bawah ni..

ni la kasut sepupu dia si Alin..dah wat cam rete dia dah..hehe..

cari punye cari saiz dia xde utk jenis kasut ni yg kt pasar malam..sekali gi jalan kat The Mines masuk kedai CROCS..ada saiz la pulak..try² pakaikan terus si kecik tu larik..ish ish..so daddy bayar je la..kekeke..melayang RM 69.90..
saje je aku nk letak gambar koleksi kasut² yg Auni ade..layan je la ekk..


hadiah birthday yang Pertama dari Paklong & Maklong dia..

dibeli oleh mama ngan papa dia..

kasut Alin dh tak muat bagi Auni plak..ada lagi 1 pun sama gak..gmbr kt bawah plak...

ha ni la..kasut Alin lagi satu..hihi..

kasut pertama dia..pre-walker..dah burukss..

kasut ni dibagi oleh Kak Rin (Officemate) merangkap ibu Mira iaitu kawan Auni..
fatin izzati(ucu Auni) yang bagi..nie bile jalan ada bunyi tuh..nyet nyet nyet..

papa dia belikan..first kasut mahal yg Auni dapat


.
dan ini khas untuk semua..kasut dalam rumah..hihi..

sekian untuk kali ni..jumpe next time...

p/s: ada lagi satu kasut yg kak wahida bagi..nanti upload yer..

Kelantan Time.. ~~@@

Minggu lepas 23 Nov 2010 tibe la masa utk mengantar adik aku ke rumah mertuanya sempena Majlis Kesyukuran dan Menyambut Menantu di rumah Muhammad Amran bin Ismail (adik ipar aku)..kami semua bergerak dari Sg.Koyan pada jam 8.00 pagi..semuanya 5 kereta yg pergi..dan kereta² tersebut guna tag kaler hijo..

ha ni la dia kereta² sedang berkumpul sebelum bertolak..di Petronas Sg.Koyan

nampak tak tag hijo tu?? hihi..guna reben jek..

kami pun convoi la..jauh nyer kelantan 5 jam dari koyan..uwaaa..patah pinggang duk dalam keta..pagi tu tak sarapan dulu sebab Mama kata benti makan kat R&R Gua Musang..laparnye perut..aku kalau lapar mula la stat membebel..bile la nk sampai Gua Musang nih..bile dah sampai sume berebut² nk kuar..cari bilik air la..tukar pampers anak la..(aku la tuh)..cari roti canai la..hihi..

"ni la Gua Musang"..kata Mama

ha berebut² kuar keta bila dh sampai R&R Gua Musang

begambar dulu sebelum makan..
Auni (anak aku) & Alin (anak Along aku)

dah makan tu ape lagi..teruskan perjalanan ler..rasa cam jauh sbb aku dah lama giler tak pergi Kelantan..last pun masa aku sekolah rendah.."dh tu mu umo brape"..(kakak opis aku kak Linda slalu tanya soalan nih)..skrg aku sudah berusia 26 tahun..kul 1.30 ptg baru sampai..perghhh..Angah aku siap post kat FB "bile la nak sampai klantan ni..jauhnyer" Adik aku pun bengang sebab dia yg kawen ngan org Klantan tuh..haha..sabo dik..gambo pengantin ada satu jek sbb lapar sgt nk makan dulu..sori yer dik dh lupe nk amek gmbr ko..hehe..Ateh ada amek kot..menu ari tuh sambal jantung pisang,ubi sira,ayam masak merah,ikan bilis goreng manis,daging kurma,semua sedap bangat..layan gambar dulu...

Auni dh tak bleh duk diam..uishhh..

mula beraksi..ni ngan Danish(anak Along aku no.2)

abes laaa..

opss terlebih sudaaa..haha

ni la Pengantin..dah nk balik dah baru snap pic ni..kekeke

lepas je abes makan² kitorg gi jenjalan ke Pantai Irama di Bachok..pastu nk gi Wakaf Che Yeh..mula² sesat barat..dh kul 8 baru sampai setelah menelefon kengkawan..thanks to Aimi Amalina..Pasar Malam Wakaf Che Yeh baru je bukak time kami sampai..so ape lagi..stat shopping la..macam² beli tapi tak snap gambar sebab dh kusyuk shopping.. kul 10 lebih hujan turun dengan lebatnyer..kitorg pun decide balik Koyan terus malam tu jugak walaupun berkali² kawan aku n husband (Bujam) mengajak kami tdo kat motelnye..dia siap reserve bilik lagi..to Bujam lenkali plak ekk..aku drive half way tapi mengantuk giler sampai melelong bawak keta..bahaya tul..

my beloved Mama Hj Rokiah

Along aku n Kak Ana(Wife) ngan Alin(anak bongsu diorg)

ateh ngan kak teh..pengantin baru gak nih..

Auni dikejutkan dari mimpi kerana dipaksa melihat pemandangan indah pantai ni..hihi

letak gambar ni sebab rasa abg aku ni cam smart plak..gambar ni je tau teh ;p

macam beratur plak gmbar spontan nih..

last but not least..anak ngan bapak..happy! :D


dan akhirnya kami sampai di rumah semasa bilal sedang melaungkan azan Subuh..lepas solat subuh terus lelap sampai tgh hari...hihi..penat but jouney yang Enjoy!!!

p/s: perkataan klantan baru blajar 'retok'(jambatan),10 ya(RM 10),lepas gelap(malam daa),bledo(agar²).. dll..huhu

Monday, November 29, 2010

Double Wedding!!!



All My Dearest Family ;p

Wah..ni la hari yg sangat² aku tunggu nak tiba 21 Nov 2010..hihi..Majlis Perkahwinan Adik & Abang aku sekaligus..tahun 2010 ni mencatat sejarah baru bagi adik & abang aku bergelar sebagai isteri & suami kepada pasangan masing²..Penat sangat nguruskan kenduri ari tuh..tapi paling penat mestilah Mama aku kan..Adik aku bernikah ngan org Kelantan Muhammad Amran namanya..opss nama adik aku plak Siti Shaznina..Abg aku yg bernama Zahrilizam plak nikah ngan orang sekampung kami jer merangkap kawan aku masa sekolah rendah dulu..namanya Siti Soleha dan sekarang telah menjadi Kak Teh ku..cite sket la pasal kenduri hari tu..kenduri berjalan dengan lancar Alhamdulillah..suamiku Aneep menjadi Photographer utama untuk Majlis Adik aku..walaupun Amatur tapi hasil gambar boleh tahan la jugak(cayalah B!)..Auni tido sepanjang majlis sampai la petang baru bangun(sajer je suh mama dia wat keje banyak..uwaaa), abang aku berarak dari umah wife dia tapi lambat smpai walaupun dekat ajer hingga menyebabkan org kelantan dh panas punggung (sabar na org klate),naik pelamin sekali 4 orang(sib baik tak roboh..hihi),

mereka berempat di pelaminan...
ramai jugak sedara mara sebelah arwah ayah datang(sangat appreciate),Paklang Janggut pun datang menyebabkan air mata hampir menitis kerana teringat sangat Arwah Ayah.thanks my dear friend Ami Amwirah dan suami yg datang..my Family in Law..saudara mara serta org² kampung yg best..hehe..xde ape sangat nk cite jom kita tgk gambar sekitar majlis tu nak..

kami 6 beradik..sorang kakak aku dah arwah..yang kahwin tudung pink ngan baju putih tuh..sorang je lagi lum kawin abg aku baju biru muda itu..cepat la ngah!

mama susah sangat nk amek gambar ari tuh coz sangat busy lorr..

aku letak lagi gambar yg ada Mama..luv u mom :D

yang kiri tu abang aku n kanan tu adik ipar aku.."aku terima nikahnye"....

family aku ngan pengantin..

family mertuaku..thanks sudi datang..Auni(dak kecik baju kurung wakil mama & papa eh)..

pengantin berarak ke rumah..

me & Auni...

sekian jer utk kali ni..nanti update lagi yer..selamat membaca..


Friday, November 26, 2010

Gift for Aneep..17th Nov 2010..

Korang nk tau tak ape yg aku beli as present sempena birthday suami aku yg ke 26 hari tuh?? Mcm yg aku tulis dalam Entry sebelum ni kan aku tak sabar nk bagi T-Shirt One Peace tu kan..so aku beli la hadiah lain untuk bagi masa birthday dia ari tuh..aku bagi Pen Sheaffer (engrave nama dia) ngan Diari Twenty Eleven..Mak dia (My mom In Law) bagi seluar Seed n Adik dia Fatin Izzati (Sis In Law) bagi T-Shirt yg cun from John Master..Beday dia jatuh pada hari raya Haji so raya Haji kat rumah mertua,mak mertua pun masak lodeh sempena hari itu..jom layan.. hiks ;p
Diari 2011

Pen Sheaffer (fountain with engraving HANIF 26th Birthday)

John Master T-Shirt

Seed's Work Trousers

p/s: itu ajer yg aneep dapat 4 dis year..syukran katanya..hihi..

One Piece T-Shirt @ Uniqlo Farenheit 88




Kisah ni bermula masa aku balik kampung ngan adik aku pada 5 Nov 2010 ari tu untuk persiapan kahwin adik ngan abg aku..Aneep (hubby) tak dapat ikut sbb keje..nk dijadikan cite aku terbaca kat wall FB dia tulis status "ayang... nak baju nih.." rupenye Co. Uniqlo baru bukak Cawangan kat Malaysia kat Farenheit 88 Bukit Bintang...ada plak jual T-Shirt dari anime One Piece! so aku pun ingat nk wat la suprise sempena birthday dia yg ke 26 pada 17 Nov tuh..google la kat mana kedai tu..pujuk adik suh bawak sbb aku tk tau jalan area Kl..call membe tanya kat mane..bile dh confirm aku pun siap² la untuk bertolak balik ke KL pada petang Ahad tu dengan harapan nk singgah BB dulu beli baju tuk Aneep tuh..

Sampai kat Parking Farenheit 88 tu tepat jam 7.15 malam..berlari² cari kedai tuh sekali tau tak ape jadi???"Harap Maaf bagi memberi keselesaan pelanggan kami untuk membeli belah di Uniqlo, kedai kami akan tutup untuk kemasukan pelanggan pada jam 7.oo Malam!!!" (dia tulis bahasa Ingeris aku tak ingat dh tp lebih kurang gini la ayatnyer) Cis! Hampanya rasa..aku ajak adik aku pergi kat pintu masuk tingkat bawah plak,ada JAGA kat situ..melayu (brader sasa la),aku pun start wat drama..(sambil dukung Auni[anak aku]) 'bang boleh la bang bagi saya sorang je lagi masuk..saya dari jauh ni,dari Pahang bang..saya nk beli satu baju ajer..lau abg tak bagi saya masuk abg tolong la belikan baju One Piece yang ada gambar Luffy besar² kat depan tu..tolong la..' (muke ala² nk nanges,adik aku nk tergelak dah)..Akhirnya aku dibenarkan masuk..yes! yes! yes! Tapi aku je la..adik aku kena tunggu kat luar..tk sempat nk pass Auni so terpaksala aku bawak Auni..

Cari punyer cari aku pun jumpe ngan baju yang Aneep nak tuh..walaupun murah je after discount tapi aku sangat suke cabaran aku untuk dapatkan baju itew.

p/s : tak sempat tunggu Birthday dia,balik tu terus aku bagi..haha dia sangat suke..aku sangat tidak sabar!hee..



Thursday, November 25, 2010

Salam Perkenalan

Hai semua..ni first time tulis Blog ni..kunjung² la selalu yer..selamat melayari blog saya ini..hiks..

Lots Of Love
~niFHana~