CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 30, 2010

Kelantan Time.. ~~@@

Minggu lepas 23 Nov 2010 tibe la masa utk mengantar adik aku ke rumah mertuanya sempena Majlis Kesyukuran dan Menyambut Menantu di rumah Muhammad Amran bin Ismail (adik ipar aku)..kami semua bergerak dari Sg.Koyan pada jam 8.00 pagi..semuanya 5 kereta yg pergi..dan kereta² tersebut guna tag kaler hijo..

ha ni la dia kereta² sedang berkumpul sebelum bertolak..di Petronas Sg.Koyan

nampak tak tag hijo tu?? hihi..guna reben jek..

kami pun convoi la..jauh nyer kelantan 5 jam dari koyan..uwaaa..patah pinggang duk dalam keta..pagi tu tak sarapan dulu sebab Mama kata benti makan kat R&R Gua Musang..laparnye perut..aku kalau lapar mula la stat membebel..bile la nk sampai Gua Musang nih..bile dah sampai sume berebut² nk kuar..cari bilik air la..tukar pampers anak la..(aku la tuh)..cari roti canai la..hihi..

"ni la Gua Musang"..kata Mama

ha berebut² kuar keta bila dh sampai R&R Gua Musang

begambar dulu sebelum makan..
Auni (anak aku) & Alin (anak Along aku)

dah makan tu ape lagi..teruskan perjalanan ler..rasa cam jauh sbb aku dah lama giler tak pergi Kelantan..last pun masa aku sekolah rendah.."dh tu mu umo brape"..(kakak opis aku kak Linda slalu tanya soalan nih)..skrg aku sudah berusia 26 tahun..kul 1.30 ptg baru sampai..perghhh..Angah aku siap post kat FB "bile la nak sampai klantan ni..jauhnyer" Adik aku pun bengang sebab dia yg kawen ngan org Klantan tuh..haha..sabo dik..gambo pengantin ada satu jek sbb lapar sgt nk makan dulu..sori yer dik dh lupe nk amek gmbr ko..hehe..Ateh ada amek kot..menu ari tuh sambal jantung pisang,ubi sira,ayam masak merah,ikan bilis goreng manis,daging kurma,semua sedap bangat..layan gambar dulu...

Auni dh tak bleh duk diam..uishhh..

mula beraksi..ni ngan Danish(anak Along aku no.2)

abes laaa..

opss terlebih sudaaa..haha

ni la Pengantin..dah nk balik dah baru snap pic ni..kekeke

lepas je abes makan² kitorg gi jenjalan ke Pantai Irama di Bachok..pastu nk gi Wakaf Che Yeh..mula² sesat barat..dh kul 8 baru sampai setelah menelefon kengkawan..thanks to Aimi Amalina..Pasar Malam Wakaf Che Yeh baru je bukak time kami sampai..so ape lagi..stat shopping la..macam² beli tapi tak snap gambar sebab dh kusyuk shopping.. kul 10 lebih hujan turun dengan lebatnyer..kitorg pun decide balik Koyan terus malam tu jugak walaupun berkali² kawan aku n husband (Bujam) mengajak kami tdo kat motelnye..dia siap reserve bilik lagi..to Bujam lenkali plak ekk..aku drive half way tapi mengantuk giler sampai melelong bawak keta..bahaya tul..

my beloved Mama Hj Rokiah

Along aku n Kak Ana(Wife) ngan Alin(anak bongsu diorg)

ateh ngan kak teh..pengantin baru gak nih..

Auni dikejutkan dari mimpi kerana dipaksa melihat pemandangan indah pantai ni..hihi

letak gambar ni sebab rasa abg aku ni cam smart plak..gambar ni je tau teh ;p

macam beratur plak gmbar spontan nih..

last but not least..anak ngan bapak..happy! :D


dan akhirnya kami sampai di rumah semasa bilal sedang melaungkan azan Subuh..lepas solat subuh terus lelap sampai tgh hari...hihi..penat but jouney yang Enjoy!!!

p/s: perkataan klantan baru blajar 'retok'(jambatan),10 ya(RM 10),lepas gelap(malam daa),bledo(agar²).. dll..huhu

3 comments:

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

uwaaaa....jahat tgkp 1 jer gambr...mencik toll..hukhuk sedey jer...

kak heda (keluarga wan) said...

klu gi kelantan, mmg terasa jauh.. +ve nya, best tul shopping kt kelantan.. mknan pun murah.. nti adik nana balik umah family mertua, kirim la brg kt dia.. hehehehe

~suHaNa~ said...

adik;sape suh klantan jauh sgt..nk amek gmbr pun tak larat dah..hahhaa

kak heda;memang best pun shoping..memang kirim kat adik je la pasnih..hehehe