CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 1, 2010

5'S @ My Office...

korang penah dengar pasal 5S ni tak? mesti penah kan..

"5S is the name of a workplace organization methodology that uses a list of five Japanese words which are seiri, seiton, seiso, seiketsu and shitsuke..."

dan amalan ini turut dilakukan di ofis aku..semua staff bertungkus lumus mengemas opis..kemas umah pun tak serious cam ni..stor yang kelangkelibut boleh kemas dlm beberapa jam je sebab big boss tunggu kat pintu..hahahaha..org kuat nk laksanakan amalan ni kat opis aku ni ialah Datin Ros..dia la bg cadangan buat baju 5S..kaler oren lagik..terang!!! so time mengemas sume pakai baju tuh..aku pun slh sorg la..best jugak gotong-royong..tak payah wat keje opis..hahaha..dah lama dah berlalu kemas mengemas yang besar²ran nih..skrg tinggal nk maintain jek..

nak dijadikan citer isnin yang lepas ni 29 Nov 2010 kat opis aku ada Pehimpunan Bulanan yg digelar Perhimpunan Setia & Mesra gitu..semua dijemput hadir tapi aku tak hadir..kengkonon menjaga opis..hahaha..dalam perhimpunan tu rupenye ada announcement pasal 5S yg telah berjaya dapat Pensijilan Amalam 5S dari MAMPU,Jabatan Perdana Menteri dan diorg kasitau dept. yg menang..memang tidak disangka-sangka dept. aku menang!!! tau tak menang kategori ape? malu gak nk sebut tp aku turut berbangga..Kategori TANDAS & PANTRY...huhu..at least menang jugak khenn..

aku tak sempat nk amek gambar toilet dan pantry yg diselenggara dgn baik tuh tapi kat sini ada beberapa gambar time buat 5S lama dulu dah..jom tgk nak...

yg tgh² tu la Datin Ros..yg lain tu konco² jer..hehehe..kitorg semua terlibat dalam menjayakan amalan 5S kat opis kitorg ni..

nampak tak latar belakang tuh? ha tu la Sudut 5S yg style kan? hehe..ni semua geng² sempoi kat opis..penat tapi tetap gumbira..

ni sesaje je mengabeskan kodak..hehe..kengkonon semua comel la..gambar ni diamek kat slh satu sudut yg telah ditransformkan..memang kemas abess la opis pas tuh..cayalah kat diorg ni sume..(including me hokey..)

lau aku rajin nanti aku amek gambar toilet & pantry yg menang anugerah tu ekk....sekian dulu..hee..;p

No comments: