CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 8, 2010

Biler aku pergi i-City...

Salam semua..salam Maal Hijrah..masih blum terlambat aku nk wish kan..so ape azam tahun baru?

aku nk cite pasal aku gi jenjalan ari tuh..Korang dah penah pergi i-City tak? yang kat Shah Alam Seksyen 7 tuh? aku baru first time pergi Ahad 5hb Dis hari tuh..lepas maghrib bertolak dari Putrajaya bersama² ngan mak mertua,kakak ipar,abang ipar,adik ipar,suami dan anak..pendek kata ngan kuarge mertua la..hihi..sampai kat Seksyen 7 kul 8.45..lambat coz tak tau jalan..perut pun lapar,so singgah kfc dulu makan..

makan dulu sampai pukul 9.45 baru gerak ke i-City sebelah tu je pun..hehe..

kereta punye manyak ooo..satu kereta nk masuk kena bayar RM10..pastu bawak voucher yg dia bagi tuh supaya boleh masuk ke tempat yg berbayar kat situ..tapi aku tak tau pun so tinggal je dalam keta..dan tak masuk pun tempat berbayar tu..walaupun tak masuk still boleh amek gambar kat luar pagarnyer itu..cuma gambar dari jauh lerr..

ni baru sampai..tengah ngetest kamera tu gmbr agak tk menjadi sket..tapi susah jugak nk amek gambar tmpt banyak lampu ni kan..gambar banyak tak puas hati..

Auni dah besedia nk jalan..semangat tuh..takmau pegang pun nk jalan sensorg..amboi banyak cantik muke..ramai giler org..awak tu dah la kecik ajer karang hilang susah nk carik..

kat situ selain dari gambar² binatang yg di lampukan,terdapat juga gerai jualan..ala² downtown..aku pun beli kan si Auni cekak Rabit yg telinganya ada lampu²(RM10) ngan tongkat kepala nye ada Spongebob lampu² jugak(RM5)..Auni lebih suke tongkat tuh sebab dia boleh ketuk² org sukahati dia jer walaupun org tu dia tk kenal pun..aishh..yg cekak tu ramai la tukang pakai termasuk la aku..aku rasa Auni tak suke pakai coz dia tak nampak.. cekak tu kan kena letak atas kepala dia..

ni gambar daddy n daughter...ha tu nampak tak spongebob ngan cekak rabit tuh..

sangat suke gambar yg nih sebab nampak lampu² kat pokok tu clear sket..yang kiri sekali tuh adik ipar aku atin namanye..yg kotak kanan sekali tuh pasangan Along(kakak ipar) dan Abg Shahril(biras aku la nih)..selain tu aku,Auni ngan Aneep la..hehe..

begambar je la kejenye..xde lain..nk menilai keindahan tak pandai seni..tapi bagi aku semua cantik² belaka pokok² yg berlampu tu..tapi yg aku paling heran nape lampu tu tak panas pun?? cemane diorg wat ekk? aku ni kan lembab sket so korang mesti ada yg tau kan? story la sket..

yg reramai tuh la satu²nye gambar semua org ada..mintak tolong ada sorg brader yg tgh lalu kt situ snapkan..ok la dari takde kan..thanks yer bro..tgk mak si Auni tuh pakai cekak rabit Auni..hahaha..cam kanak² ribena jek..alamak suamiku sori yer letak gambar yg nampak PJK(Perut Jauh Kedepan)..hihi..isterimu tak pandai mengedit guna photoshop..

nampak sangat mak yg tak pedulikan anak..Auni sibuk nk spongebob dia..mak dia tetap sengih lebar tgk camera..kekeke..sorry yer Auni..mama tak prasan Auni mintak spongebob tuh..hihi..jgn marah mama sorang je..marah ucu sekali..kekeke

serba sedikit suasana kat sana..memang ramai sangat orang..so setiap gambar pun ada terselit org yg lalu lalang..nk wat cemane tempat awam..hihi..lau taknak ada org wat i-City sendiri la wei..nampak tak zirafah tuh? auni kata "mama gajjah ma.." hahaha..

nampak seram tapi ni la pic yg aku sangat suke..pokok ni style kan..diorg letak lampu putih ajer..


hihihihi...

gambar ni macam sweet je kan..ucu membantu Auni mengait buah di pokok yg tinggi..hehe..

kesimpulannya iCity tu adalah tempat pelancongan yang penuh dengan lampu yang berwarna warni..lepas habis pusing² berehat kejap melepaskan lelah..penat woo jalan..tempat nye besar..parking jauh giler...so kul 11 lebih kami pun bergerak balik..tamatla cite tuk hari tuh..

~END~

5 comments:

Anonymous said...

mamanye suke lebih dr auni,... hehe

wahida said...

o

~suHaNa~ said...

mama Auni sentiasa over..hehe

rin said...

bile la dpt g sini?huhuhu

~suHaNa~ said...

bile² pun boleh kak rin..dekat ajer shah alam nu..hehe