CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 29, 2010

Birthday Ami @ my Bff..

Hai semua..entry kali ni nk cerita pasal kawan baik aku..aku tk tau pun ape bff tu..korang tau? aku tanya ngan membe sebelah partition aku Bff tu ape? dia kata best fren forever...kekeke..baru la aku tau..

Hari ni Birthday dia yg ke -26..so entry ni khas untuk dia la ekk..so aku nk kenalkan korang ngan dia..
inilah dia bff aku Ami Amwirah(gambar dari FB dia)..nama ayah dia Hamid,mak dia plak Hamidah..tu pasal depa adik beradik sume ada Ami kat depan..dia ni org changlun kedah..dia ni skrg adalah seorang cikgu sekolah menengah kat kl..

aku ngan dia kenal tahun 2002..so persahabatan aku ngan dia dh terjalim selama 8 tahun..ek eleh baru 8 tahun ke? kekeke...aku ngan dia sama kolej kat beranang..kitog tk sama bilik,tak sama duk umah sewa..cuma sama class je tapi kami memang rapat..

story sket la pasal dulu²..hehe
pasal kasut ni aku,time tu aku keje kat johor,ami blajar kt kedah..aku bgtau dia aku beli kasut baru sbb kaki dh bengkak pasal time tuh aku ngandung..dia pun kata baru beli kasut baru..kitorang decide nak MMS la kasut memasing..sekali bile sampai gmbr tekejut sgt sebab sama brand ngan type sekali..cume kaler je berbeza..kat atas ni kasut aku..

ni plak kasut ami yg dia MMS kat aku..haha..kabur gambar ni pasal masa tu ami tgh blajar lum dapat elaun so dia pakai hp cikai..wakaka..beli kasut brand sama pada masa yg sama..giler ah instinct..
ni aku kawen..dia ada..pastu...
dia kawen plak..aku ader...hihi..
ni aku prengnant..besar nye perut aku..pastu kan..
dia plak pregnant..gambar ni bulan lepas dia 7 bulan..skang dah 8 bulan dah..due date sama ngan aku awal bulan 3..so aku pun harap dia bersalin awal sket 23.2 sama la ngan Auni..kekeke...Allah please..make it real..aminn..

selalu aku kuar ngan dia..karoke sesama..time tuh aku ngandung..tgh belajar cemane nk teran..tu yg muke camtuh tu..haha

dulu banyak sgt bende wat sama²..cthnyer: gi makan roti canai zahid AF blanjer kat mamak NZ Wangsa Maju,karoke sesama,makan sesama,balik kampung aku/kampung dia sesama,shopping sesama..janji nk pergi tioman sesama (tapi aku dh break janji tu..aku dh pergi dulu..so sad..),belajar sesama,banyak lagi wat sesama..sebab tu aku suke sgt kawan ngan dia..aku juga penah doakan dia kawen ngan laki dia ni tau..dulu lama dulu dah..memang tak sangka sgt diorg ni kawen jugak sbb Ami dah kawan ngan org lain dah time dia break off ngan laki dia dulu²..its really make me tekejut beruk! so macam doa aku termakbul la kan..syukran ya Ilahi..tapi dalam banyak² kitorg wat sesama gmbr atas ni paling tk bleh blah sebab nampak sgt gi toilet pun sesama..hahahahaha!!!

Neway my fren Ami Amwirah aku sentiasa doakan yg terbaik untuk ko..semoga persahabatan kita sampai bile²..Sayang ko..dan last sekali,sekali lagi aku wish ko Selamat Hari Lahir beb!! adiah? kita tk biasa kasi² adiah ni ye dak? ingatan saja sudah cukup...wakakak..(cakap je la tk cukup duit nk beli hadiah kat Ami sbb tgh kumpul duit nk banje kat Beijing nanti)

~nanaENDami~

4 comments:

kak wida said...

sob.. sob.. touching akak bace..smg jdd BFF smpai bebile.. hehe

Anonymous said...

i like...hihihih

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

adik pon like la..:) hihi awat xciter jer.. di sebabkan korg bff sampi dedua family jadi kenal rapat jugak :) hehehe :p

Anonymous said...

Csntik rupanya cikgu Ami nii.