CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

Ice Room - Farewell Rabiahtul

Salam semua..kelmarin dapat tau yg salah sorang kawan aku kt ofis ni dapat pindah ke Melaka..suami dia kat sana..so dia tinggal sorang ngan anak kecik dia kat sini..tapi akhirnya dapat jugak tukar..hari ni hari last la dia keje kat sini..lau ikutkan esok tapi esok kan kita semua dapat cuti disebabkan kejayaan pemain bola sepak negara yg menang Piala Suzuki AFF 2010 malam semalam(aku nengok weh)..so semalam kitorg decide nk banje dia makan la kat Ice Room Bangi..nk boli adiah dh tk sompek.jadi blanjo makan yo lah..hehe..

Lupe plak nk gitau nama kawan aku tuh Rabiahtuladawiah @ B..so kami pun pergi lunch time semalam..

korang penah pergi tak Ice Room ni? aku dapat tau dari adik ipar aku Fatin..Fatin dapat tau dari JJCM (Jalan² Cari Makan)..yg best kat sini adalah Ais Krim..sedap bangat..masa first time aku pergi kat Nilai,pastu kat Bangi pun dah ada..Kajang pun ade jugak tau..korang should try la..memang sedap..

inilah Rabiahtuladawiah tu..tgk muke dia tgh pilih menu pun sedih je kan..sebab nk berpisah ngan kitorang..hahaha...pandai² je aku..

kak linda yg tgh lapar ni sibuk tick menu yg kami pilih..dia suh cepat..aku sebuk amek gambar..haha...

ni pulak kak rin ngan ka wida..tgh pilih menu gak..tk bleh candid nanti diorg marah..haha..

dan ni aku...kak linda tu pasal ape tuh..sengih² tgk menu..nampak sedap kan aiskrim kat dinding tuh..hihi..jom tgk ape menu kitorg semalam:

kami order 2 aiskrim..kongsi 5 orang..yang ni namanya Blueberry Snow Ice..menu no.1015 RM7.90..lagi satu aiskrim plak kat bawah ni..

Nut Case-Peanut Snow Ice..sedap giler..menu no.1004 RM 7.90 juga..

air yg aku order..sedap.. menu no.2408-Apple Juice with Sour Plum RM 6.50

makanan aku..menu no.1701 Seafood Congee RM10.90..ni macam bubur la..tapi ada ikan ngan udang..nyummy..

lagi satu aku order menu no.1801 Steam Bread with Kaya + Butter Rm 2.80..roti lembut giler dan sangat sedap..

ni pulak Chicken Bologness Spaghetti menu no.1502 Rm 8.90..pun sedap jugak..ni kak rin ngan kak linda yg makan..
dan ni pulak adalah menu no.1602 Black Pepper Chicken Chop dan harganya Rm11.90..sedap!! B ngan Kak Wida yg makan ni..

ni la kami semua yg pergi makan² smpena farewell b semalam..sempat promote ice room lagi tu..BEST! dari kiri kak Linda,aku,B,K.Rin,K.Wida...

sebelum balik tu nampak sign ni..so snap jap..ice room kan penah masuk JJCM..tu yg ade sign ni..so korang boleh la try ekk..

kepada Rabiahtuladawiah...semoga perpisahan ni bukan lah menjadi perpisahab dalam persahabatan kita..semoga kita tetap saling ingat sesama kita..melaka tak jauh pun..hehe..nanti boleh la bawak kitorg makan kat umbai kan..dikesempatan ni jugak,aku nk minta maaf ngan ko atas sume salah dan silap aku kat ko tau..sayang ko...nanti free² bawak la shiqa jumpe Auni..Auni pun mesti rindu Shiqa..

dan ni ada satu Quote by:Richard Bach (by courtesy of Google Search)

"Don't be dismayed by good-byes. A farewell is necessary before you can meet again. And meeting again, after moments or lifetimes, is certain for those who are friends.
"

maksudnye lebih kurang camni selepas aku translate guna ayat aku :

"Jangan kecewa dengan ucapan selamat tinggal. Perpisahan adalah perlu sebelum kita berjumpa kembali. Bila jumpa kembali,seketika ataupun dalam sepanjang hayat,ia adalah pasti bagi sesiapa yang bernama Sahabat.."


Ok la ..sekian tuk kali ni..sambung keje plak..bye!

Mood: Sedih

~END~

4 comments:

goblogbyfarah said...

aku penah try tapi tak sukalah, ingatkan cam ais krim. cam ais kepal je!hahaaaa

~suHaNa~ said...

farah aku suka sebab aiskrim..pape aiskrim pun aku suke..haha..lau ko blanjer mesti aku lagi suke..

zaidil akbar said...

ahaksss.. patut ler makin tembam nana nie ahahah...

~suHaNa~ said...

along ni sebok je..tembam sebab ader sesuatu..hahahahah