CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 15, 2010

Aktiviti 11.12.2010...

Salam semua..

Ni baru berkesempatan nk update pasal hari sabtu 11.12.10 punye citer..sbb br je boleh transfer gmbr dari hp nih..Sabtu ari tuh aku ajak Aneep gi karoke..disebabkan time tu kt umah mak,ajaklah semua² yg ada kt umah tuh..Auni first time masuk karoke..tapi dia tk tau yg masa dia dlm perut aku dulu tiap² minggu mak dia gi karoke..pastu tiap² hari berkaroke kt umah..hahaha..
ni pagi tu pegi Semenyih..ingat nk antar pasport tuk buat visa gi China nanti tapi rupenye company tu tutup sebab Beday Sultan Selangor..aisehh..sib baek dekat je..so next time la gi antar..balik umah balik..pas zohor baru kuar balik gi Metropoint,Kajang..

tgk la gelagat Auni bile dapat pegang mike..aku cari lagu twinkle² little star tp xde la pulak..so Auni bedal je la lagu pape..sume org nyanyi bersuara latarkan suara Auni..kekeke..

kengkonon pandai la nyanyi tuh..

amboihh..

makan mike ke nyanyi dik oii..penuh air liur dia dh becampur ngan air liur apek/minachi/amoi/minah/mamat mane tah yg guna mike tu jugak..kah kah kah..yek je..

tgk tangan cam Mas Idayu tak? kah kah kah..siap tutup mata lagi tengah tarik nada tinggi tu..hahaha

laki aku yg pandai "sumbangkan" lagu..hahaha..

me n him..sempat lagi nk wat peace..haha..

tunggu turn ekk..asyik awak je nk nyanyi..sabarla ekk..haha

aku pun nak nyanyi jugak..kasi can aaa...

ha duk diam² ngan Uncle Yong tu tau..jgn nyebuk nk nyanyi..hehe..

mak tak suke sebenarnye gi karoke ni tapi kitorang pakse! sorry mom..

kat toilet pun nk begambar jugak..kemaruk..hehe..

giliran Along plak..sedap juge suara Along ekk walaupun demam..

berduet plak..ye kot..aku pun dh lupe..ke Along jadi penyanyi latar Abg Shahril..hehe

atin ngan mak..

me ngan atin..2 jam je karoke pastu tk tau ape nk wat sementara nk tunggu aki ngan maria so decide gi makan rojak..taknak makan berat² sbb nk gi makan malam untuk celebrate birthday mak ari tue..

begambar dulu kat mall tuh..hihi..pasangan Along n abg Shahril..

my mother in law..

begambar depan kedai karoke tuh..sume pakai blouse bunga² ngan aku² skali..hihi..

sebelum kuar tu papa Auni bawak Auni gi main kat game nih sbb dia dh tk bleh duk diam dlm karoke tu sampai tetonggeng jatuh dari kerusi..menangis!sian...

ni plak dah sampai kt tempat rojak tuh..

menu aku rojak mee ngan cendol pulut without kacang merah..lupe nk amek gmbr makanan..lazat!!

bergerak ke Dengkil tuk makan kat Tasik Idaman..korang penah pergi tak?? best ar tempat tuh..dikelilingi Tasik..nk mancing pun boleh..pastu kebetulan malam tuh ada pertandingan nyanyi kanak²..tapi kami tk sempat tgk sbb balik awal..

dah sampai..Auni br bangun tdo ni..kualiti gambar tk berapa nk bagus sbb dslr abes bateri..lupe nk charge..

Aneep dengan Adib Iqbal yg comeyyy..geram mak ude tgk la..pangkat aku Mak Ude (merangkap aku masih mude) haha..

inilah makanan kami..diorg order kerang bakar..sampai hati btul..aku dh la tk boleh makan kerang..nanti leh bengkak tonsil..btul ke sbb kerang? tp aku tk sanggup dh kena..

Auntie Yong,Ucu ngan Auni..Auni dapat belon gi berebut ngan kanak² yg lain..restoran tu provide..Adib tido so tak dapat amekkan belon sbb kena bawak orangnye..sian adib..tapi takpe adib belon kakak Auni dh pecah time kat situ gak..hahaha..siannn..

inilah kami sekeluarga..bahagia..takmo gadoh² ekk..mintak tlng akak meja sebelah tolong snapkan..guna hp je sbb tu blur..adib tdo kat stroller tk dapat begambar..adib bangun!! hehe..

Selepas makan malam tu kami bergerak balik ke kajang..tak puas lagi berjalan kami pergi pulak ke downtown Kajang..tapi kat bangi..hehe..dapat la Auni dua helai baju baru..asyik Auni dapat barang baru..tak aci la Papa ni..hahaha..eh lupe plak..aku dapat cover hp..cun! kaler pink! Maceh hubby!

~END~

2 comments:

Ady said...

aku tengok mic tu cam sama besar je ngan muka auni hehe

~suHaNa~ said...

tau takpe adi..pastu kan satu bilik tu ada 2 je mic..dia tak kasi org lain dah..wat rete dia sorang jek..so kitorg pun gilir² je la lagi satu mic tuh..hahaha