CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 27, 2010

Sunway Lagoon Part 1

Yehaaa..Hai all.. lama dh aku nk update pasal sunway lagoon nih..terlalu banyak gambar..penat nk pilih..next time nk terus delete la gmbr yg tk dikehendaki..pastu kena buat banyak Part sebab banyak bende nk citer ngan korang..harap korang enjoy la eh baca..aku pergi Sunway Lagoon last week 22 Dis 2010..jom layan gambar sambil aku cerita ehh..

ha ni la tiketnyer..tiket ni staff Astro yg dapat as compliment sbb diorg success la kot..aku pun tak tau..aku tumpang je tiket salah sorg team diorg ni tgh cuti bersalin..so aku guna tiket dia la..laki aku kata dia bayar la sket kat staff tuh..hihi..dapat masuk sume park tau..jgn jeles..

ni berkumpul sebelum smpai kat sunway tu makan sarapan dulu..aku ngan laki aku beli nasi lemak ngan minarel water..so makan la kami nasi lemak di tepi highway itu...ni la semua yg pergi..tinggal lagi tukang amek gambar ngan lagi sorg shakila yg datang lmbt sket..1 Malaysia la team laki aku ni..ada melayu,cina n india..and diorg sume baik² belaka..

aku saje je letak gambar ni..pada yg tak tau..ni la keta aku dulu..rindu..dah jual kat slh sorang staff ni..ijam nama dia..dia dh modified dah..depan tu tukar bumper,sport rim,ngan kaler jadi putih dah..dulu kaler kuning..aku rindu kat keta ni sbb banyak kenangan..haha..penah accident gak ngan keta ni..sket jek..jgn mara aa ijam..takde rosak ape pun..hihi..

ha ni dah sampai dah Sunway Lagoon..kat pintu utama la nih..

biasalah aku suke sgt begambar..haha..

kami bergambar lagi sambil menunggu shakila yg masih blum sampai..

ha ni pulak jam yg ade cip supaya korang boleh masuk theme park ni..wajib pakai sentiasa..aku rasa kaler oren ni sbb boleh masuk sume park kot..sebab aku tgk ade jugak org pakai kaler lain..

kanak² ribena yg eksyen sebab dapat jam..hehe..cun ar jam dia kan..

ha camni la biler nak masuk..korang kena scan jam tuh kat sini..ape maksud 90cm tu aku lupe plak nk tanya..dan aku telah wat jalan sesak beberapa saat kerana nk amek gambar ini..sori yer org blekang..hehehe...


yg ni macam tak mencabar sangat..so aku tak naik la..hehe..

ha ni sume tempat yg kami nk pergi kat dalam nih..harap² tgk signboard bebaik ekk..supaya tk sesat..haha

first sekali kami buat acara rileks² dulu seperti bergambar dengan itik yg comel ini..kah kah kah..org lelaki sume nk amek gmbr ngan awek topi koboi tu jek..aku tau..haha..tgk tu laki aku pun sama gak..kemain over senyum ekk..hahaha..

pastu gerak pulak ke scream park..dimana ada rumah hantu..aku kalau main roller coaster ke..kapal lanun yg pusing 360 darjah tu aku tak takut..tapi umah antu ni memang aku neves walaupun tau antu tipu...hahaha..laki aku siap cakap ngan aku, tgk nana hantu tu pakai jam...kekekeke..ape da..tk real la..pastu sebabkan aku asyik jerit je antu tu berkali² sergah aku..cinabeng btul...pastu yg best ade laluan 3D..dimana korang akan diberi cermin mata 3D oleh Hantu kat dalam tu..dan korang kena pulangkan balik kat hantu jugak..style tak hantu² dalam tu..haha..lagi satu lau korang sesat jgn risau nanti ade hantu akan tunjuk jalan..korang cube la buat suara garau pastu cakap " This Way!!" hahaha..tekejut beruk aku...


pas kuar tu kitorg pun gerak ke bawah lagi..turun eskalator untuk ke lain² park pulak..

jumpe tempat nih..dia tulis kat batu tu ole-ole bali..adakah Ala-ala Bali? kekeke..aku pun tak tau..yg pasti aku dan laki aku terover plak begambar kali ni..hahaha..

ni pulak ade tempat org jual² kraft²..pastu kedai jual minuman,makanan dan jugak baju²..lau tk bawak swim suit pun boleh beli kat sini..mahal la...lupe nk gitau..nk masuk sini tak bleh bawak makanan dari luar tau walaupun sebotol air minarel..korang wajibla beli kat dalam ni yg harga nye dh tentu korang dapat agak kan? mahal!! air minarel Rm2 sebotol yer..laki aku ade beli air minarel 1,air milo 1,hotdong 2 keping..semua sekali RM19!! boleh bayang kan mahal nyer cemane..

teruskan pengembaraan ke Grand Canyon River Rapids..ape kebende nye tuh?jap lagi aku tunjuk ekk..

eh bukan ni..ni begambar dulu sebelum naik bende alah tuh..

satu je lagi gambar..pasni aku tunjuk na..sat ja..

ha ni la bende alah nyer..naik 6 orang..pastu dia akan jalan dalam air..tk takut sgt pun..enjoy je..

ha camni la dia jalan atas air..haha..tension aku tak nampak muke..tak tau pun diorg snap gmbr..cis cis..tak pe Kumar tk sudi amek gambar aku..haha..tak pasal² Kumar plak yg kena..dia amekkan gmbr pun dh kira baik dh kan..

kitorg naek dulu..ni dah sampai la nih..kejap je..satu pusingan jer..eh apsal aku tunjuk sume jari aku ni...pelik..org lain sume wat peace jek..cet..kat belakang tu geng kami jugak baru nk sampai..haha

ha ni dah smpai dh sume..pasni nk gi tempat lain plak..jom...

aku posing elok² je tk macam kena pancung pun..haha..pasni ade banyak lagi tempat yg aku pergi tapi entry yg ni dah panjang so aku namakan Part 1..kita jumpe kat Part 2 ekk..

~END~

No comments: