CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 5, 2011

Catering vs Cameron Higlands vs Kawen Nora..

Assalamualaikum.. lama dah aku tak update nih..cerita tahun lepas tak abes lagi dah masuk 2011 dah..maafkan aku kalau nk buat entry pasal tahun lepas lagi ekk..hihi..entry kali ni 3 in 1..cite pasal catering mak aku,cite pasal jenjalan kat cameron ngan cite membe aku nora kawen..

25 hb time krismas tu aku ajak adik aku balik kampung sbb laki aku keje..so sampai kat kampung adik aku ajak plak gi cameron..kebetulan jugak mak aku ade amek tempahan catering untuk 100 orang makan hari sabtu tu sempena knduri akikah..jadi aku pun turut menolong sama..

Cite simple²..memang best sgt tolong mak aku wat catering coz dia kasi upah..hahaha...
ni antara lauk pauk yg dimasak pada hari itu sumenye sedap² belaka..kepada sesape yg nak amek tempahan makan untuk area² Felda Sungai Koyan Raub,Pahang je la ekk bleh la contact aku kat nana_26337@yahoo.com..layan gambar lauk² jap..
ni nasi..tau kan? haha..
ayam masak merah..yummy...memang sedap giler..
sayur kacang panjang..
pajeri nenas..fav nih..sedapnyerr!!!!
dan ni la van yg banyak sgt berjasa kat family aku..hehe...ada lagi satu lauk kari kambing tapi aku tk sempat snap..dh siap masak kambing tu aku tgh sibuk basuh periuk..hehe..pastu pencuci mulut tembikai ngan air sunquick blackcurrent..

pas mama,adik aku ngan laki dia(auni pun ikut) gi antar lauk² ni sume kat umah customer aku kat umah sibuk masukkan lauk dalam bekas sebab kitorang nk gerak gi cameron plak pastuh..

pas zohor gerak ke cameron..dari Sg Koyan gi Ringlet tu amek masa sejam je..best sgt sebab dekat..haha..so ape lagi jom tgk plak gmbr kat cameron..ni kali kedua aku gi cameron..tapi kali ni laki aku xde..hehe...

baru nk gerak nih..dia ni la paksa aku ikut..cis..mama plak memang nk pegi jugak..so terpaksala aku follow jugak..uishh..
sampai je ujan lebat..kami kan bawak bekal..pastu tak jumpe port plak tuk makan..so kami yg dah lapar giler tu decide makan je la dalam keta²..elok² abes makan ujan plak benti..hahaha..abes keta bau kari..kekeke..
sejuk sebab baru pas ujan..tu yg Auni beselubung tuh..
Auni ngan neneknya..waduh comei bangat nenek ngan cucu ini..hehe
Adik nina,Aku ngan Auni..
pergi ngan keta diorg ni la..haha..tuh Amran-laki adik Nina..
nak jugak begambar ngan Auni..kasi papa jeles sket..kah kah kah..
kat ladang strawberi..cam tempat wajib je pegi lau kat cameron kan?
oii jgn petik la..depa kan taruk signboard baru taruk racun..hahaha..
dah nama pun kat ladang strawberi kan..so pe lagi mama pun blanjer la strawberi 3 bekas..makan cicah coklat satu bekas..yg lain bawak balik umah..
tgk Auni ni..

dia pun pandai makan jugak..haha..
aku asyik² kena amek gmbr diorg ni taw..mencik..haha..
kami semua yg pergi..Auni nampak kaki ajek..
love them..muahhh...
my lovely mom..love her!!!
pastu kitorg gerak gi pasar malam kat Brinchang..macam² sayur ade jual..baju² pun banyak...Auni dapat bantal peluk sebab asyik merengek je nenek pun belikan..suke sgt la tuh...pastu terus gerak balik koyan..smpai umah dalam kul 8 lebih kot..tak ingat dah..best tapi penat..

ni plak aku sempat snap gambar tembok kat Cameron..semangat Pahang!!! hitam putih..aku ic tgh 06..anak jati pahang u..hahaha..

skang aku nk cite pasal esok tu plak..iaitu kenduri kawen Nora..tak banyak sgt gmbr tapi ade la kenangan ngan kawan² satu sekolah Clifford Kuala Lipis dulu..yang dah lama tak jumpe pun jumpe balik kat sini..sgt syiokkk..
.

ni la Norafiza bt Hashim ngan pasangan nye..aku tanpa suami kali ni..hehe..tapi ade Auni...

meh aku perkenalkan ngan kawan² aku ni..dari kiri Laila,Ain,Aku,Sarah,Anim ngan Atun...
best sangat dapat jumpe korang..jumpe plak kat kawen sarah bulan 2 ni ekk...friends forever!!



~END~

3 comments:

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

isk3..lambat da story nih...de story nu year punyer xmasuk ag ka..?? hahahah :p

~suHaNa~ said...

nanti la..busy lor..nk gi Beijing nih..tk sempat..keje kat opis melambak tapi malas nk buat..hahaha..SKT lagi tak siap²...hahaha..

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

ek eleh..aper daaa...hahaha oo lupe ptt xmo ckp lagi nk g beijing ek..hahaha okeh2.. nnt sape anta minggu dpn?? heeeee nnt beli ole2 eh :) hihi