CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 31, 2011

3rd Wedding Anniversary


Assalamualaikum...

Hari ni genap 3 tahun tarikh perkahwinan aku ngan Hanif..yea..dah 3 tahun rupenye melalui alam perkahwinan yg penuh onak duri..cewahhh..bukan senang wooo..org kata 10 tahun pertama jaga² la sbb banyak dugaan akan dilalui..so far aku dh dapat tangani 3 tahun ni ngan jayanya la kan..

Tahun ni jugak bakal tambah sorang lagi anak InsyaAllah..skang dah 26 minggu dah..alhamdulillah..Auni bakal dpt adik..hehe..;p

Celebrate hari ni tak tau lagi..smlm aku beli kek 1 slice jek ingat nk wish kat husband kul 12 mlm tadik..sekali tetido da..so pagi tadi sblm keje aku paksa dia tiup lilin..kekeke...dia pun blur² jek baru bangun tdo..pastu dh smpai ofis baru dia call aku wish happy anniversary..hehe..suke suke..nk masak special tak pandai pulak..so nk wat ape takde planning lagik..

Hadiahnye tahun ni husband aku bawak gi bercuti kat Tioman next week! Yahooo... nanti aku update ekk..cuti tk apply lagik sebookk nk jalan..hehe..

Ok lah..kepada yg wish kat aku terima kasih banyak² ehh..

Sekian..

p/s: I Love You Abdul Hanif bin Ab Rahman n Love You Too My Sweet Auni Batrisyia!

Wednesday, May 18, 2011

Hari Ibu

Giler la tk menahan nk tulis blog je ni..keje ade nk kene wat ni..wahai nana stop le berbloging..gi wat keje dulu..cemane tangan ni asyik taip jek...keje oh keje..kejap ekk..ni last ni..betul..
nk citer jugak pasal hari ibu hari tu..tak sambut ngan mama aku pun sbb mama kat koyan nun jauh di pahang..call je pagi tu n wish kat fb jek..tapi takpe kan ma..nanti kita jejalan kat tioman mama blanjer..hehe...

8 Mei tu aku gi smbut hari ibu ngan ibu mertua ku iaitu Pn Zaharah..kitorg gi makan² kat Mid Valley jek..satu femali ade..mun sepupu husband aku pun ikut jugak..kira family lah tu kan..hehe..

sebelum pergi amek gmbr si kecik ni dulu..test pakai kasut clark yg beli masa nk gi Beijing hari tuh..longgar lagi la..kecik betul la kaki auni nih..hehe..

ape kita suh dia wat jek..cam org besoor dah..

disebabkan kasut tu tak muat..papa dia belikan kasut baru kat midvalley tuh..pastu terus pakai..tk nyempat²..kekeke..

posing ngan kasut baru..hihi..ade sale murah sket..brand nike..pattern lama tapi sbb cun sebat jek..cun tak?

ini lah ibu mertuaku..selamat hari ibu mak!

ini pulak gambar mak ngan adib anak laki aku punye abang..so ini la cucu kedua dlm family ni..comey kan adib..

yea makan time @ Kenny Rogers Roaster...my faveret..

ha baju purple tu la mun si sepupu..hehe..dia la banyak tukang amek gmbr kitorg sume..tengkiu mun..jasamu dikenang..

yang ni pulak family potrait..wah bukan senang nk adekan sume org nih...

sekian dulu tuk ari ni..jumpe lagi yer..semangatnye tulis entry² baru hari ni..masuk ni adalah entry kelima ku untuk hari ni saje..hehe...

bubbyee..Selamat Hari Ibu kepada ibu² semua..

~aku dpt hadiah ari ibu jugak -jam fossil..yea! thankss hubby..love you more!!!~

Nora Elena @ Kasih Yang Suci

Wahai blogger sume..korang tengok tak cite Nora Elena kat slot Akasia TV3 Jam 7-8 mlm...best dohh sbb pelakon hensem²..wahahaa...cite ni adaptasi dari novel Kasih Yang Suci..aku baru je tau sbb tu aku excited bangat cite kat sini..
Nk dijadikan cite aku gi melawat kawan aku baru bersalin kat hospital Putrajaya tadi..aku nampak ade novel tu kat dia..rupenye dia pinjam dari library ofis ni..so pe lagi..skang novel tu ade kat aku dah..yea..malam ni start operasi membaca novel..kepada Auni tolongla mama ehh..jgn kacooo...kikiki..

Nk tgk novelnye cemane klik ni Novel Kasih Yang SUci- Meen Zulaikha


Tu je nk bgtau..love eid n seth..haha..mati aku aneep baca nih...kekeke...

Mandi manda di Sungai Congkak..

Korang penah gi sungai congkak tak? kat Hulu Langat selangor..best wooo mandi manda kat situh..ari tu pegi ngan adik beradik aku..tk sume la yg ade..tapi memang syiokkk abesss...takde banyak nk cite cume layan gambar je la ekk..

begambor dulu masa baru smpai tuh..nk suh org lain amekkan gmbr segan..hahaha..ade org nk lalu..kitorg tggu je ngan penuh harapan..bile org tu dh dekat tu masing² mulut terkunci..kah kah kah..gmbr ni abg aku yg snap sbb tu dia tkde..tkpe jap lagi aku masuk gmbr dia plak..


cari port dulu letak barang²..ha auni tukang jaga barang makanan sume ekk..hehe..

auni bertukar..hihi..kecik dh swimmig suit ni kat dia..nk kena bli baru nih..

ha ni la abg aku..ateh namenye...posing gedik cam azwan ali plak..haha..

ni ateh lagi ngan kakteh..yg nyebukk kt blakang tu adik aku ngan husband dia meran..diorg ni kawen sama tarikh ari tuh..

we are the gurll..chill..

me n my family..gedik je syampoo² rambut..hehe..

auni n papanyer..sweet jek aku nengoknyer..haha..

hepi-hepi..

ni ler gayenye org tak mandi pagi..hahaha

yea!!!

ade ikan laaa..kecik² je..

ha pastu mule lah tangkap ikan tu pulak..hehe..berjaya..

auni takut cejukkk..

tapi bile dh masuk air..abess sume org dia simbah air..ait aku apsal cam bertapa tuh..kekeke..

ni la kami sume..last² ade jugak gmbr semua..seronokknye..

gmbr pemandangan kt sg congkak..tak edit pun..pandai kan kak teh aku amek gmbr..

gambr ni cam xde kene mengena je kan..haha..citenye..pas gi sg congkak diorg sume gi bukit ampang..femali aku je tk gi..kitorg trus balik umah..so gmbr ni sume aku cilok dari fb kak teh aku..termasuk la gmbr pemandangan KL ni..sbb cantik aku masuk la..hehe..

~sekian~


~tak sabarnye nk family day out lagiii..

1) 21-22 Mei ni -gi bukit tinggi ngan keluarga mertuaku..

2)9-11 Jun ni - gi Pulau Tioman plak ngan family ku..


3)esok sofa baruku sampai..haha..ade kene mengene ke?

Birthday Auni dan Sepupu² nye..

Ni cite bulan Mac rituh..aku ade cite kan nk joinkan beday Auni ngan sepupu² dia..so dh terjadi dah..buat pun kat umah abang sulung aku dimana sepupu² auni tu adalah anak² dia...hehe..

4 org sekaligus..Aina(12),Danish(5),Alin(3) n Auni(2)...memang best sbb banyak makanan best² kakak ipar aku masak..aku datang hanya tolong goreng hotdog ngan wat air jek..senang kan hidup aku? hahah..pastu aku sponsor kek..

ni la kek yg aku sponsor..ade disney princess ngan ben 10..gambar ni takleh tunjuk kat auni nanti dia kata nk kek mama..mane nk cari lagi daa...

and ni plak chocolate cup cake spongebob yg comey bangat kan..sedap plak tuh...
ni la bebudak yg smbut beday n kawan² diorg..amek dr 4 org yg tengah tu ehh nama alin,aina danish n yg kt depan skali tuh auni..sume ntah pndg kamera mane ntah..banyak sgt kamera..hehe..
ni plak bile mama n papa auni duk sebuk nk begambo jugak..haha..tu adik ipar si atin pun dtg..

aku bersama rasiya yg comey..opsss malu nmpk peyott..hehe

makanan tk smpt amek gmbr..tp yg ni adalah paling best sekali..lagsania..nampak comot² je kan..tapi sdap bangat..

auni n raisya..

ni masa otw nk gi tuh..excited auni..hehe..pakai gaun ucu dia bagi..

nk gak letak auni in full dress nih..ade banyak papa dia tangkap tapi kt dlm sd card..aku maleh nk ngambeknye..ni sume yg dh upload kt fb..copy jek..hehe..

diorg sume seronok la sbb dapat adiah banyak..bestnye la jadi budak kan..happy je tk yah fikir sekebende pun..haha..beday aku bulan 8 ni..ade sape² nk kasi adiah tak? haha..


p/s : aku teringat auni tumpahkan dekat separuh air oren yg aku dh wat..pergggghh..buat air dlm bekas yg nk amek macam bukak air paip tu kan..dia plak smpai nk capai bekas tu..so pe lagi..dh bukak ngan selambenye dia tk tutupp..haha..auni auni...

Bila Auni Batrisyia dan Afif Naufal bertemu..

Lama tk update blog..bukan takde masa..tapi takde mood..so nk mulekan balik update blog..mulakan cerita pasal anak² ku ni..hari tu pegi melawat naufal kat umah ibu dia..pastu ibu dia plak dtg melawat auni kat umah aku...layan jom gambar² nih..

ni kat umah naufal..suke kemain auni dpt jumpe naufal..

over ekk dua² dak nih..comey betul..hahaha..diorg ni lahir sama tarikh tau..naufal ni anak bff aku..cume beza tahun jek..

ni pulak bile naufal datang umah achik nana...hehe..suke la achik aneep tuh sbb naufal senyumm :)

sampai tertido dua² budak kecik nih..dah la pkai naju merah sama..nampak dh Auni cam dh besar ekk..padahal nk banding ngan budak sama umur dia, dia yg paling kecik..berat pun baru 11 kg jek..

hehe..ni la ami bff aku tuh @ ibu naufal..n aku mama auni pun nk begambor jugak..sempat lagi tuh..aku nmpk gemuk sbb preggy dah 6 bulan dh time nih..hihi...sekian dulu..nanti update lagi..



~ seronok sangat bile dpt jumpe naufal ngan ibu dia...tapi umah duk jauh sgt susah nk gi slalu..uwaaa

~semoga Auni ngan Naufal jadik kawan smpai besar ekk..nanti leh celebrate beday sesame..suke²..