CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 24, 2011

Tergeser kereta lain masa parking

Uishhh..korang penah tak alami kejadian ni? Pada aku plak baru je pagi tadi kejadian ni berlaku..
Nk parking kat ofis pagi tadi aku telah menggeser sebuah produa Myvi..ah sudah..bunyi kuat..tapi aku blah camtu jek..pastu aku tgk keta aku..alamak! teruk jugak calar n lekat cat hitam myvi tu..myvi tu cemane plak? aku takut nk gi tgk..atas nasihat laki aku aku pun pegi tgk n letak nota kt situ if dia nk bincang pasal kerosakan tuh.. lau tk letak pun dia bukan tau kan?

Tapi memandangkan aku tgh sarat ngandung nih..aku taknak lah org sumpah seranah aku..so aku pun beranikan diri jugak letak nota tuh..lau dia mntk bayar aku mintak hubby aku lah..sib baik hubby aku tk marah langsung aku..lau dia marah jgk mesti aku down giler..

Sepanjang hari aku tggu empunya Myvi tu call aku..tapi xcall pun..selagi dia tk call hati aku tk tenteram langsung..masuk keje pas rehat lama tadi sbb ari ni jumaat kan dia pun call aku..gigil nih nk jawab..aku asyik ckp sori sori sori jek..dia kata tegeser sikit tu so dia tk charge pape pun kat aku..dia tanya keta aku plak cemane..aku pun citer la..tapi lau tejumpe dia pasni mesti aku segan giler..

Lepas letak call tu rasa beban kt kepala sume hilang..lega sgt..syukran ya Allah sbb mggerakkan hati aku utk bgtau owner tu..ha baik je kan owner tuh..dia just suh aku blanje dia makan je..hehe..

Jadi Moral of the Story lau terjadi kt korang silalah bgtau owner tersebut kerana mungkin dengan perkataan minta maaf boleh melembutkan hati dia..sempena 22 Rejab 1432H hari ni aku telah dimaafkan oleh hamba Allah yg baik..sekian.. :)


p/s: thanks eh kpd pemilik Myvi sbb berhati baik..

Pulau Tioman 9-11 Jun 2011---> Day 2

Ini pulak gmbr aktiviti² hari ke-2 kami kat Tioman..hari ni baru best sebab melalui pakej yg aku ikut ni dorg bawak gi snorkeling..3 tempat diorg bawak..yg aku ingat nama tempatnye Marine Park ngan Coral Island je..yg lagi satu tu aku lupe lah nama tmptnye..memang best snorkeling tgk ikan ngan coral..lau bagi makan kt ikan tu segerombolan dtg kat korg..memang best time tuh..cume pergi kali ni tk bawak kamera kalis air..so gmbr dlm laut xde lah..aku share sket gmbr dlm laut yg aku pergi last time..layan gmbr jom..

pemandangan seawal jam 7.30 pagi..tenang giler..

kak teh ngan ateh smpat pose dulu sblm gerak naik bot tuk snorkeling..lupe nk bgtau..life jacket disediakan..cume peralatan snorkeling tu lau ade sndiri leh bawak..lau tak sewa rm 10 jek..jgn tk snorkeling tau rugi je gi sana tk masuk laut..hehe..


maka berangkatlah kami naik bot ke destinasi² untuk snorkeling..memang best...tgk anak buah aku si aina ngan danish tu tak sabar dh nk terjun laut..auni plak xde life jacket yg padan ngan dia..nxt time mesti belikan tuk auni..sian dia pkai life jacket besar..risau jgk keselamatan dia..


ha kat atas ni pulak gmbr² kat tiga tmpt yg bot turunkan kitorg tuk snorkeling tuh..mule² aku bawak auni berendam jek..ikut turn lah ngan laki aku..pastu aku snorkeling plak..hehe..mama tknak turun langsung..so banyak gmbr² ni mama la yg tolong snapkan..macehh ma..hehe..
dari atas jeti tu je pun dh boleh nampak ikan..ape lagi lau kita tgk kat dlm laut tuh..mcm² ikan cantik ade..
aku n auni..auni sgt suke masuk laut..tp aku yg takut..haha..
yg ni pulak secara kebetulan kitorg jumpe..memang best..dpt tgk live..haha..penyu belimbing tgh honeymoon..ade 2 ekor tu..tp bile bot dekat je dia masuk laut..smpt jugak snap..

ni gmbr last time aku pegi..bawak kamera bleh masuk air..memang syiokkk kan..
ni kt taman laut..dh ade muzium la..kt sini bleh la rehat² jap ade pondok kt situ..tmpt mandi,makan dsb...ni perhentian terakhir sblm balik ke resort..
dlm muzium taman laut tuh..

mama..
adik aku ngan hubby dia..
anak aku dan anak² saudara ku..hepi semacam diorg ni..hehe..dh balik tu ape lagi tertido lah sume akibat kepenatan..hehe..
malam tu ade bbq n sesi karoke..jom tgk gmbr² mlm tu pulak..

kak teh ngan abg aku..
auni makan ape tuh? hehe..
nyummy..
buffet..boleh la nk makan..tapi nk kata sedap tk berape sgt lah..hehe..komplen je aku ni kan..

karoke time!

auni pun nyanyi lagu happy birthday..kah kah kah..siap berduet lagi ngan alin..
my love..
my love too..hihi..


dah abes da utk 2nd day..smbung next entry balik pulak..yg pasti memang best sgt dpt snorkeling..hehe..

~endDaytwo~

Thursday, June 23, 2011

Pulau Tioman 9-11 Jun 2011---> Day 1

Entry ni akan penuh ngan gmbr² je sbb banyak sgt amek gmbr..hehe..lau rajin aku letak caption ekk..Malam 8 Jun tu sume berkumpul kat umah aku..memang meriah btul lah..angah aku yg tk dpt ikut gi trip tu pun dtg jgk memeriahkan majlis..hehe..aku pun masak dinner nasi putih, smbal udang petai, sayur kangkung goreng, ngan sup ayam..simple jek tapi sedap..haha perasan!


ni set GPS nk gerak dh ni..seawal jam 4.30 pagi dari KL-Mersing..sbb feri kul 11.30 pagi..pergi naik 2 MPV-alza n exora..total penumpang 13 org termasuk kanak²..hehe..

lampu merah kat laluan keretapi kluang..lama giler nk tunggu keretapi melintas..anak buah aku kata 1st time tggu keretapi melintas ni..so pengalaman baru bg dia..

akhirnya lalu jugak keretapi nih..panjang plak tuh..hihi..
kitorg berenti solat subuh,sarapan then teruskan perjalanan..ni dh smpai mersing dh ni tetibe nmpk pandangan yg cantik banyak bot² benti jap amek gmbr..dekat sgt dh ngan jeti mersing nih..
ni Auni ngan sepupunya Alin..pas amek² gmbr terus gi jeti plak..


ni lah aku..haha..tk turun pun keta..malas dan mengantukkk..

dah smpai jeti Mersing..gi collect tiket isi form..dapatkan boarding pass n terus tggu feri..smbil² bergambar lagik..haha..tak abes²..

this is my lovely mom yg sudi join family vacation ni walaupun dia seorg manager Nasi Ayam Gemas Sungai Koyan yg sgt sibuk..haha..pasai apa Auni nanges tuh?
this is my big bro Along ngan boarding pass..kami akan naik feri bernama Bistari 1..dia la paling lmbt naek feri sbb bawak brg banyak sgt..haha..ngan pancingnye,umpan nye sume bawak..tapi 2 mlm mancing kt tioman tapi abuk pun tarak..kah kah kah..(ketawa gelihati)..

naik feri sudah..ni kali ke-2 Auni naek feri..masa 1st time naik dulu gi Tioman gak..masa tu dia baru umur setahun kot..skang 2 tahun dah...
suke sgt tgk laut..pastu dh mabuk tido..perjalan amek masa hampir 3 jam..pening wooo..kitorg benti kat kg tekek..transit kat situ pastu naik hilux gi kg Juara..
amek angin kat luar feri..syokkk..
ni adik aku ngan kakteh(kakak ipar) muke nk sama dh sume..hehe..

eh ade lagi la pose aku ngan hubby..suke²..nmpk tu perut makyong 7 bulan..owh lupe plak..adik aku tu pun 7 bulan gak preggy sama ngan aku time nih..
baru turun feri kat Tekek..fuh lega dh sampai..n dh bau² air laut..tk sabar nk terjunn..hihi..opss lum smpai resort lagi..naik hilux plak dlm 40 minit lagi..perghhh..
ha ni lah hilux itew..budak² terus panjat..sian Auni tk dpt duk blakang sbb papa dia tk bagi..hehe..tapi time balik dapat jugak dia duk blakang smpai tertido bergoncang sgt..hehe..
ni lah bukit² yg kitotg lalu..naik tu curam giler..pastu turun bukit plak..memang ngeri..duk dlm pun rasa tau..maklumlah tak biasa..
gmbr lagi..nk amek gmbr ni pun kena pegang camera kuat² kata anak buah aku yg snap pic ni..takut jatuh katanya..4 wheel drive je kot yg lepas naik ni..keta biasa tk lepas nih..

ha ni dh sampai dh..ni pemandangan dari jalan kampung..view tepi pntai tgk kat bawah ni plak ehh..
ha cun tak? best kan..bukak² pintu je dengar desiran ombak..cewahhhh..
gmbr ni diambil dari chalet pulak..memang aman damai lah!




smpai² tu terus gi lunch..perut dh keroncong giler..1st day tu aktiviti bebas tapi lunch ngan dinner disediakan..auni terus bukak kasut jalan kat pasir..suke bangat..
pemandangan kat jeti kg juara..cun kan?
wah rindu nye nk datang sini lagikkk..serious bestt..
pas lunch tu terus tukar baju..budak² pun tak sabar dh nk main pasir..mama tu 3 hari tu tk kena air laut langsung..tak aci betul..hehe..dia bawak baju lawa je katanya..saje je alasan takmo turun laut..haha..
sempat lagi main bola tampar..aku takleh main..so main ngan anak² je la kt pantai..
mama pun lepak ngan aku..
Auni baju pink..yg 2 lagi tuh anak abg long aku..ni lah wife dia..kak ana..
main pasir ngan sgt serious..haha
adik, mama ngan hubby aku..melepak..dlm banyak² ni gmbr ateh aku ngan laki adik aku takde ekk..takpe nanti tgk kat day 2 pulak..hehe..


pas mandi² penat..balik chalet..pas dinner terus tido..penat sgt..tapi org laki sume gi mancing..smbung next entry eh..

~endDayone~