CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 23, 2011

Juara Mutiara Resort Pulau Tioman

Salam semua..kengkonon je nk update pasal gi Tioman ari tu..ni dh 2 minggu berlalu br la ade masa..so sebelum citer pasal ke'best'tan becuti kat sana aku nk bgtau korang cemane caranya aku pergi sana..

1) Aku pergi ngan travel agent Summerstar Holiday-Korang cari John-0122647099
2) Korang nk gi mane² je inform je John ni dia akan tolong korang carikan ikut date yg korang nak..
3) Itu hari gi Tioman time cuti sekolah tp lmbt cari tapi John bleh cube dapatkan jugak..so dptlah aku pergi rituh..
4) Pastu bayaran sume korg ikut je la ape yg dia suh wat..sbb aku dh pergi dah..so dia bukan agen penipu lah..

Juara Mutiara Resort yg aku pergi tu walaupun jauh sgt perjalanan sebab ianya terletak kat Kg Juara which is dlm peta pulau tu korang akan tgk Kg Juara adalah yg hujung skali dn membelakangkan pulau tu(tgk gmbr di bawah) dan perjalanan yg sgt adventure sbb kena naik hilux turun naik bukit² curam giler then baru lah smpai..

ni lah peta Pulau Tioman..tgk kedudukan Kg Juara kat mane? (gmbr dari google)..family aku naik feri smpai tekek then dr tekek naik hilux melintas pulau tu untuk ke Juara..balik pun sama jugak..adventure betul trip ari tuh tapi sangat best..pengalaman! Sib baik time naik Hilux tu tak terberanak sbb henjut² jalan tk rata ngan bukit bukau lagi..aku 7month dh time tuh..perghhh..sarat ngandung pun nk becuti tu la akibatnye..hehe..

Resort yg aku duduk tu sgt best cume makanan je kurengg sket..yg lain sume okey..bilik ok..pemandangan sangatlah okey..kesimpulannya puas hati lah jugak..cume lau korang nk pergi silalah bawa selimut sbb bilik aircond tapi takde comforter..cume selimut yg muat sorg je..sume berebut bile malam..haha..lau tutup aircond panaslah sbb xde back up kipas..air panas pun ade..

So lau korang nk pergi Tioman boleh lah pilih resort ni selain harganya berpatutan pantai nye pun cantik sgt..memang best! Okey next entry aku letak gambar² aku n family kt Tioman ritu ekk..

No comments: