CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 23, 2011

Pulau Tioman 9-11 Jun 2011---> Day 1

Entry ni akan penuh ngan gmbr² je sbb banyak sgt amek gmbr..hehe..lau rajin aku letak caption ekk..Malam 8 Jun tu sume berkumpul kat umah aku..memang meriah btul lah..angah aku yg tk dpt ikut gi trip tu pun dtg jgk memeriahkan majlis..hehe..aku pun masak dinner nasi putih, smbal udang petai, sayur kangkung goreng, ngan sup ayam..simple jek tapi sedap..haha perasan!


ni set GPS nk gerak dh ni..seawal jam 4.30 pagi dari KL-Mersing..sbb feri kul 11.30 pagi..pergi naik 2 MPV-alza n exora..total penumpang 13 org termasuk kanak²..hehe..

lampu merah kat laluan keretapi kluang..lama giler nk tunggu keretapi melintas..anak buah aku kata 1st time tggu keretapi melintas ni..so pengalaman baru bg dia..

akhirnya lalu jugak keretapi nih..panjang plak tuh..hihi..
kitorg berenti solat subuh,sarapan then teruskan perjalanan..ni dh smpai mersing dh ni tetibe nmpk pandangan yg cantik banyak bot² benti jap amek gmbr..dekat sgt dh ngan jeti mersing nih..
ni Auni ngan sepupunya Alin..pas amek² gmbr terus gi jeti plak..


ni lah aku..haha..tk turun pun keta..malas dan mengantukkk..

dah smpai jeti Mersing..gi collect tiket isi form..dapatkan boarding pass n terus tggu feri..smbil² bergambar lagik..haha..tak abes²..

this is my lovely mom yg sudi join family vacation ni walaupun dia seorg manager Nasi Ayam Gemas Sungai Koyan yg sgt sibuk..haha..pasai apa Auni nanges tuh?
this is my big bro Along ngan boarding pass..kami akan naik feri bernama Bistari 1..dia la paling lmbt naek feri sbb bawak brg banyak sgt..haha..ngan pancingnye,umpan nye sume bawak..tapi 2 mlm mancing kt tioman tapi abuk pun tarak..kah kah kah..(ketawa gelihati)..

naik feri sudah..ni kali ke-2 Auni naek feri..masa 1st time naik dulu gi Tioman gak..masa tu dia baru umur setahun kot..skang 2 tahun dah...
suke sgt tgk laut..pastu dh mabuk tido..perjalan amek masa hampir 3 jam..pening wooo..kitorg benti kat kg tekek..transit kat situ pastu naik hilux gi kg Juara..
amek angin kat luar feri..syokkk..
ni adik aku ngan kakteh(kakak ipar) muke nk sama dh sume..hehe..

eh ade lagi la pose aku ngan hubby..suke²..nmpk tu perut makyong 7 bulan..owh lupe plak..adik aku tu pun 7 bulan gak preggy sama ngan aku time nih..
baru turun feri kat Tekek..fuh lega dh sampai..n dh bau² air laut..tk sabar nk terjunn..hihi..opss lum smpai resort lagi..naik hilux plak dlm 40 minit lagi..perghhh..
ha ni lah hilux itew..budak² terus panjat..sian Auni tk dpt duk blakang sbb papa dia tk bagi..hehe..tapi time balik dapat jugak dia duk blakang smpai tertido bergoncang sgt..hehe..
ni lah bukit² yg kitotg lalu..naik tu curam giler..pastu turun bukit plak..memang ngeri..duk dlm pun rasa tau..maklumlah tak biasa..
gmbr lagi..nk amek gmbr ni pun kena pegang camera kuat² kata anak buah aku yg snap pic ni..takut jatuh katanya..4 wheel drive je kot yg lepas naik ni..keta biasa tk lepas nih..

ha ni dh sampai dh..ni pemandangan dari jalan kampung..view tepi pntai tgk kat bawah ni plak ehh..
ha cun tak? best kan..bukak² pintu je dengar desiran ombak..cewahhhh..
gmbr ni diambil dari chalet pulak..memang aman damai lah!




smpai² tu terus gi lunch..perut dh keroncong giler..1st day tu aktiviti bebas tapi lunch ngan dinner disediakan..auni terus bukak kasut jalan kat pasir..suke bangat..
pemandangan kat jeti kg juara..cun kan?
wah rindu nye nk datang sini lagikkk..serious bestt..
pas lunch tu terus tukar baju..budak² pun tak sabar dh nk main pasir..mama tu 3 hari tu tk kena air laut langsung..tak aci betul..hehe..dia bawak baju lawa je katanya..saje je alasan takmo turun laut..haha..
sempat lagi main bola tampar..aku takleh main..so main ngan anak² je la kt pantai..
mama pun lepak ngan aku..
Auni baju pink..yg 2 lagi tuh anak abg long aku..ni lah wife dia..kak ana..
main pasir ngan sgt serious..haha
adik, mama ngan hubby aku..melepak..dlm banyak² ni gmbr ateh aku ngan laki adik aku takde ekk..takpe nanti tgk kat day 2 pulak..hehe..


pas mandi² penat..balik chalet..pas dinner terus tido..penat sgt..tapi org laki sume gi mancing..smbung next entry eh..

~endDayone~

3 comments:

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

oit...credit picture xde kaaa...??? hahahha :p

otomen said...

salam..nk tanya..apa nama chalet ni..cantik view nyer...

tiga lalat said...

Salam. Hee sunguh seronok ke Tioman.