CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 24, 2011

Tergeser kereta lain masa parking

Uishhh..korang penah tak alami kejadian ni? Pada aku plak baru je pagi tadi kejadian ni berlaku..
Nk parking kat ofis pagi tadi aku telah menggeser sebuah produa Myvi..ah sudah..bunyi kuat..tapi aku blah camtu jek..pastu aku tgk keta aku..alamak! teruk jugak calar n lekat cat hitam myvi tu..myvi tu cemane plak? aku takut nk gi tgk..atas nasihat laki aku aku pun pegi tgk n letak nota kt situ if dia nk bincang pasal kerosakan tuh.. lau tk letak pun dia bukan tau kan?

Tapi memandangkan aku tgh sarat ngandung nih..aku taknak lah org sumpah seranah aku..so aku pun beranikan diri jugak letak nota tuh..lau dia mntk bayar aku mintak hubby aku lah..sib baik hubby aku tk marah langsung aku..lau dia marah jgk mesti aku down giler..

Sepanjang hari aku tggu empunya Myvi tu call aku..tapi xcall pun..selagi dia tk call hati aku tk tenteram langsung..masuk keje pas rehat lama tadi sbb ari ni jumaat kan dia pun call aku..gigil nih nk jawab..aku asyik ckp sori sori sori jek..dia kata tegeser sikit tu so dia tk charge pape pun kat aku..dia tanya keta aku plak cemane..aku pun citer la..tapi lau tejumpe dia pasni mesti aku segan giler..

Lepas letak call tu rasa beban kt kepala sume hilang..lega sgt..syukran ya Allah sbb mggerakkan hati aku utk bgtau owner tu..ha baik je kan owner tuh..dia just suh aku blanje dia makan je..hehe..

Jadi Moral of the Story lau terjadi kt korang silalah bgtau owner tersebut kerana mungkin dengan perkataan minta maaf boleh melembutkan hati dia..sempena 22 Rejab 1432H hari ni aku telah dimaafkan oleh hamba Allah yg baik..sekian.. :)


p/s: thanks eh kpd pemilik Myvi sbb berhati baik..

No comments: