CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 15, 2011

Buffet Ramadhan di Nu'In Little Perak,B.B.Bangi (RM33)


sila abaikan mukaku yg sangat tembam itew..9 month ++ pregnant..tunggu hari jek..hee..


Salam semua..

Ari ni nk cite pasal buffet Ramadhan lagi..boleh tak? Kali ni aku berbuka di Nu'In Little Perak pulak yang terletak di Bandar Baru Bangi..senang je nak cari..berdekatan dengan Klinik Az-Zahra/ Klinik An-Nur dan juga Kedai Sukan Al-Ikhsan tuh..

Korang boleh click sini untuk lebih info pasal Buffet kat restoran ni..

Bagi aku restorannya agak sempit sedikit,tapi dia ade sediakan khemah kat luar restoran tu..so seperti biasa kita kena booking awal² lah kan..kemudahan surau juga disediakan jadi tiada alasan untuk tidak Solat Maghrib!

Makanan nye aku suke..sbb masa aku pergi tu ada lauk siput sedut masak lemak ngan patin tempoyak yg sedap! Kuih muih & desert biasa² je cume takde aiskrim..

Ade beberapa perkara yang aku tak puas hati..antaranya:

i) air ade 2 pilihan je time aku pegi tu oren ngan tea o panas..
ii) lau lambat amek lauk belum berbuka lagi dah abes n diorg tak ready pun lauk tambahan..siap cakap lagi 10 minit..what?? sian pada yg tak dapat lauk..aku takpe express..haha..
iii) surau memang ade tapi tmpt amek wuduk campur lelaki ngan pempuan..

aku n biras aku Maria..

my luvly daughter wit 'peace'!

suami ku dan anak buah Muhammad Adib Iqbal yg comeyyy berbaju Melayu..

actually pegi sini berbuka ngan kawan² laki aku geng² Taman Sungai Jelok Kajang..

ha tu je la aku rasa buat kali ni..jumpe next entry nk review pasal Warung Dusun Gear Box Bangi plak..
Assalamualaikum...



Friday, August 12, 2011

Buffet Ramadhan di Putrajaya- 'Suasana Sahara' @ PICC




Assalamualaikum..

Selamat menyambut Ramadhan semua! Hehe..dh hari ke 12 baru nk wish kan..tak larat nk mengarang..banyak baca blog org lain je.. Nk cerita walaupun kandungan aku dh genap 9 bulan tapi aku masih lagi kuat untuk berpuasa..wah eksyen ekk..hehe..12 hari tk tinggal pose lagi tau..

Semalam gi bukak pose kat PICC Putrajaya,ade bufet Ramadhan 'Suasana Sahara'..patutlah sume aweks² pelayan kt situ pakai ala-ala puteri arab jek..agak mahal jugak la RM 55 dewasa..Kanak-kanak RM29,kanak² bawah 6 tahun PERCUMA..sebab agak mahal tu korang kena la makan banyak² supaya berbaloi²..hehe..

Best jugak makanan kat sana..ade nasi kerabu,nasi arab,sotong kangkung yg sgt sdap dll..ade desert yg sgt sedap juge..hehe..yg penting ade baby chair yg ade roda yg membuatkan Auni sgt teruja..haha..

Kalau korang tengah cari buffet ramadhan area Putrajaya nih boleh lah pergi kat sini..leh tgk iklan nyer kat sini.. Tak banyak amek gmbr pun sbb syok sgt makan.. kemudahan surau juga disediakan, cuma nk ingatkan kepada wanita sila bawa telekung anda kerana aku tk nmpk pun ade disediakan telekung kat surau tuh..tapi suraunye sgt selesa..

Ape yg best adalah parking sgt banyak dan its FREE..plus korang leh nampak pemandangan Putrajaya yg cantik dari situ..


Ini pemandangan yg comel..hihi..makan ABC..dap dap kata Auni..