CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 12, 2011

Buffet Ramadhan di Putrajaya- 'Suasana Sahara' @ PICC




Assalamualaikum..

Selamat menyambut Ramadhan semua! Hehe..dh hari ke 12 baru nk wish kan..tak larat nk mengarang..banyak baca blog org lain je.. Nk cerita walaupun kandungan aku dh genap 9 bulan tapi aku masih lagi kuat untuk berpuasa..wah eksyen ekk..hehe..12 hari tk tinggal pose lagi tau..

Semalam gi bukak pose kat PICC Putrajaya,ade bufet Ramadhan 'Suasana Sahara'..patutlah sume aweks² pelayan kt situ pakai ala-ala puteri arab jek..agak mahal jugak la RM 55 dewasa..Kanak-kanak RM29,kanak² bawah 6 tahun PERCUMA..sebab agak mahal tu korang kena la makan banyak² supaya berbaloi²..hehe..

Best jugak makanan kat sana..ade nasi kerabu,nasi arab,sotong kangkung yg sgt sdap dll..ade desert yg sgt sedap juge..hehe..yg penting ade baby chair yg ade roda yg membuatkan Auni sgt teruja..haha..

Kalau korang tengah cari buffet ramadhan area Putrajaya nih boleh lah pergi kat sini..leh tgk iklan nyer kat sini.. Tak banyak amek gmbr pun sbb syok sgt makan.. kemudahan surau juga disediakan, cuma nk ingatkan kepada wanita sila bawa telekung anda kerana aku tk nmpk pun ade disediakan telekung kat surau tuh..tapi suraunye sgt selesa..

Ape yg best adalah parking sgt banyak dan its FREE..plus korang leh nampak pemandangan Putrajaya yg cantik dari situ..


Ini pemandangan yg comel..hihi..makan ABC..dap dap kata Auni..






3 comments:

onepicc said...

thanks for the good review..... Datang la lagi...

~suHaNa~ said...

onepicc: u keje picc ke? hehe..insyaAllah datang lagi..

Anonymous said...

Salam. Sy pun dah ke PICC thn ni. Memang best value for money. Standard hotel 4-5 bintang. Hotel2 lain kat area Putrajaya semua RM65++ ke atas!