CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 15, 2011

Kelahiran Cahaya Mata ke 2 ku

Assalamualikum sume..ni first time update blog guna hp ni..senang sket kot..hehe..kali ni nk share ngan korang tentang kelahiran anak kedua aku pada 5 Sept baru ni bersamaan dgn 7 Syawal..risau btul nk tggu anak ke2 ni lahir sbb due raya kan..takut besalin awal pun yer..tapi sume dh ditetapkan oleh Allah aku bersalin 5 Sept pukul 4.36 pagi..banyak dugaan mnanti kelahiran ke2 ni..19 ogos masa beday aku,aku kna masuk wad sbb anak aku kurang gerak..esok tu discharge sbb baby aku dh okey..ingatkn kena pksa besalin sbb dh 38 weeks tp dktr kata tggu dulu..pastu 2 sept plak aku rasa contraction tgh2 malam..rahim dh bukak 1cm..dktr suh masuk wad..tp esok tu dh xde contraction dia suh aku balik..4 hb plak aku kuar tanda lendir + darah tu kan so aku pegi la hospital..dh bukak 2 cm tapi dia suh aku balik sbb umah dekat katanya..aku rasa cam fed up je..stat malam tu aku dh rasa contraction lagi tp aku tahan je malas dh nk gi hosp..smpai aku rasa sakit sgt 5 minit skali time tu kul 2 pagi baru aku ajak suami aku gi hospital..pas wat ctg n check rahim dh buka 4 cm dktr pun pecahkan air ketuban..kul 4.10 pagi aku masuk labour room kul 4.36 dh besalin baby girl 3.05 kg..aku dan suami namakan dia Aira Natasya..so meet my precious baby everybody..;)

No comments: