CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 30, 2012

Perkembangan Aira Natasya

Haii sume..asyik cite pasal anak sulung je kan..skang nk cite pasal anak kedua aku plak si Aira Natasya.. hehe..now dia dh berumur 8 bulan 3 minggu..minggu depan masuk 9 bulan..

So skrg Aira dh boleh berdiri sambil tepuk tangan dia..kita tk payah buat aksi tepuk tangan tu..just cakap tepuk tangan je then dia akan buat..dan dia sgt suke tepuk²..hihi..lau aku kata tepuk muka kakak terus dia tepuk muka kakak..lau kakak dia mood baik oklah tak marah..lau mood tk baik disiku adiknye tu..wahahah..gangster kampung dusun sungguhh..

Aira kuat makan jugak..lau balik nusery tu nangis² ingatkan nape rupenya nak makann..aku slalu masakkan menu dia ptg² lauk biasa lah..ayam + carrot + kentang..lenyek² ngan nasik..selera sungguh la dia..
skang Aira pun dh pndai senyumm..tapi tk bleh tggal sorang mesti nangiss..nk bekepit aje..smpai auni cakap..auni sini,auni sini..mama buat susu je..jap lagi mama datang..wahahaha...pndai jaga adik..muahh auni..

Auni dulu berjalan masa umur 9 bulan..so tgk Aira plak cane..

Aira ngan papa dia..perasan tk kasut Aira tu Ex kasut Auni..hehe..aira jgn marah tau..kasut tu cantikkkk bangat lagi..mahal tau papa beli..hehe..

Aira ngan mama pulak..

Kat Mid Valley ahad ritu tgk pameran mickey..aira behave sgt..gudgirl..




Call Ultraman Mebius!! :)


Ultraman Mebius courtesy from Google


Hai sume..nk cite ngan korang satu cite klakar pasal Auni..baru² ni dia susah betul nk tido malam sebab asyik tengok citer ultraman je..tiap² malam selagi tk abes bateri selagi tu tk tido..walaupun dh ngantuk masih boleh tahan biji mata demi ultraman..

Kalau dia boleh tengok sensorang tanpa kacau aku nk tido tkpelah..ni sikit² panggil aku cakap mama ni mak ultraman, ni anak ultraman, ni papa dia..aduyaii..mama penat OK nk tido boleh tak auni??
disebabkan aku sudah berang aku pun slalu la marah dia suh tido..geram betul..huhu...

suatu hari tu aku terfikir satu bende ni tau..sebab dia fanatik sgt ngan ultraman tu aku pun buat bende ni.. CALL ULTRAMAN..ngeh ngeh ngeh..dan yg menjadi ultraman tu adalah laki aku lah tukang menyamar..laki aku kt bilik sebelah..aku kt bilik tido ngan anak²..ni dialog aku ari tu..

aku : hello ultraman..Auni nk cakap ngan ultraman boleh tak?
laki aku (a.k.a ultraman) : boleh.. (hahahahaha dia gelak)
auni : ello otromen..otromen kat aner?
laki aku (a.k.a ultraman) :  (aku tk dngr laki aku cakap ape)
auni : okey okey okey..babbaii.. (letak phone)

aku tanya ultraman cakap ape tadi?

auni : otromen cakap otromen kat umah dia..dia nk tido dah..dia suh auni tido jugak..ok la mama nk tido dah..

tetibe dh senyap dah..AUNI DAH TIDO...yahooo..berjaya..wahahahaha...

Alhamdulillah..tapi kan laki aku marah aku nk wat lagi..dia kata mengarut je..cesss..

Monday, May 7, 2012

Desa Waterpark Its Splash Out Time

Hai.. semalam Ahad aku n hubby plan nk bawak auni g mandi manda..so destinasi yg dipilih ialah Desa Waterpark @ Taman Desa Air kat KL tp aku tk tau jalan..kalau dari Putrajaya ikut tol sungai besi jalan straight je smpai jumpe signboard Taman Desa Air tu..senang je kot nk cari..

Ni first time aku pergi..banyak aku dengar org cakap air kt situ kotor dan busuk..tapi bila dh pergi sendiri aku rasa air dia sgt bersih dan tempat ni sgt best berbaloi dengan harga yg kita bayar..mandi smpai 3 jam tk perasan pun masa berlalu..

ni kaunter tiket nya..dewasa RM 24 kanak² RM 17
femali aku..berempat baru..hehe..
luas giler tempat mandi..n tak sesak walaupun ahad OK..aku rasa kurang publisiti kot..tk ramai tau..kalau cakap sunway lagoon sume tau kan..tp tk leh banding ngan sunway lagoon la tau sbb aku pun dh pegi sunway lagoon tu..

aira main buih..sronok sgt dia..tgk bersih je kan air nye

main kat gelongsor air..tk bahaya sbb tk licin sgt..aira siap leh merangkak lagi..hehe

boleh bawak pelampung sendiri or sewa..tapi kadar bayaran sewa aku tk tau sbb tk gi sewa pun

best kan nampak..

yang kat atas tu nampak cam bumbung tu kan adalah tempat ride guna pelampung yg besar naik dua org tu..tuk org dewasa..ape ntah namanya game tu..tapi aku tgk org naik cam best je sbb jauh tu pejalanannya..tapi beratur panjang..cam thrill je..huhu


dua beranak

ni kt area lain plak tau..memang banyak jugak tempat main nya..kira okeylah..aku suke.. 




so kalau korang yg dh penah pegi sunway lagoon tk leh la nk bandingkan tempat ni dgn sunway lagoon tgk harga tiket pun dh tau kan..tapi still enjoy lau nk bawak anak²..happening la jugak..bilik persalinan n toilet pun bersih..cuma kedai mkn tk banyak pilihan..ok sekian tuk kali ni..

Pameran Raja Kita di Istana Negara Lama

Salam semua..agak lama jugak tk update kan..sabtu ari tu pergi ke Istana Negara lama di Jalan Istana dibuka tuk org ramai melawat since istana dah berpindah tempat ke Jalan Duta..rupenye kena baca bebetul tajuk tu  pameran RAJA KITA so jgn expect dia bukak satu istana tu tuk kita gi melawat tau..mule² aku ingat dia bukak satu istana tu kasi kita tengok²..haha..berangan je lebih..dia bukak satu hall je pamerkan pakaian ngan alatan² yg digunakan oleh Yang di Pertuan Agong kita.Tapi kat luar istana tu boleh la kita jalan² smbil amek gambar kawasan taman istana tu..


First time aku masuk istana..best la bagi aku yg tk pernah jejak kaki ni kan..dapat la rasa pijak karpet istana yg org slalu gembar gemburkan pijak karpet tu kaki leh tenggelam..haha tk pun sebenarnye..tapi memang tebal ler..Takde ape yg menarik sgt sbb aku memang malas nk baca² kat pameran² yg ade tu..keje aku amek gmbr je lah..haha..


Pada yg tk pernah jejak kaki n rasa teringin masuk istana pegilah melawat pameran ni free admission je pun..bermula 16 April hingga 15 Jun 2012 ni..waktu jam 9 pagi hingga 5 petang..pegi la weh..bukan senang tau nk masuk istana..tul tak?? :)

aku dah pegi dah