CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 7, 2012

Desa Waterpark Its Splash Out Time

Hai.. semalam Ahad aku n hubby plan nk bawak auni g mandi manda..so destinasi yg dipilih ialah Desa Waterpark @ Taman Desa Air kat KL tp aku tk tau jalan..kalau dari Putrajaya ikut tol sungai besi jalan straight je smpai jumpe signboard Taman Desa Air tu..senang je kot nk cari..

Ni first time aku pergi..banyak aku dengar org cakap air kt situ kotor dan busuk..tapi bila dh pergi sendiri aku rasa air dia sgt bersih dan tempat ni sgt best berbaloi dengan harga yg kita bayar..mandi smpai 3 jam tk perasan pun masa berlalu..

ni kaunter tiket nya..dewasa RM 24 kanak² RM 17
femali aku..berempat baru..hehe..
luas giler tempat mandi..n tak sesak walaupun ahad OK..aku rasa kurang publisiti kot..tk ramai tau..kalau cakap sunway lagoon sume tau kan..tp tk leh banding ngan sunway lagoon la tau sbb aku pun dh pegi sunway lagoon tu..

aira main buih..sronok sgt dia..tgk bersih je kan air nye

main kat gelongsor air..tk bahaya sbb tk licin sgt..aira siap leh merangkak lagi..hehe

boleh bawak pelampung sendiri or sewa..tapi kadar bayaran sewa aku tk tau sbb tk gi sewa pun

best kan nampak..

yang kat atas tu nampak cam bumbung tu kan adalah tempat ride guna pelampung yg besar naik dua org tu..tuk org dewasa..ape ntah namanya game tu..tapi aku tgk org naik cam best je sbb jauh tu pejalanannya..tapi beratur panjang..cam thrill je..huhu


dua beranak

ni kt area lain plak tau..memang banyak jugak tempat main nya..kira okeylah..aku suke.. 




so kalau korang yg dh penah pegi sunway lagoon tk leh la nk bandingkan tempat ni dgn sunway lagoon tgk harga tiket pun dh tau kan..tapi still enjoy lau nk bawak anak²..happening la jugak..bilik persalinan n toilet pun bersih..cuma kedai mkn tk banyak pilihan..ok sekian tuk kali ni..

No comments: