CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 13, 2012

Aira's Birthday Celebration Part 1

Salam semua...

First of All nk wish Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H..Tahun ni raya pertama sesungguhnya memang menjadi sejarah dlm hidup aku kerana ianya jatuh pada tanggal 19 Ogos dimana merupakan tarikh lahir aku..hehehe..epic kan..kui kui kui...tahun ni beraya rumah mertua..celebrate birthday di hari raya tatkala org sibuk nk raya aku sebok nk potong kek..haha..nxt time jgn potong² kek di hari raya lah..heee :P 


Tajuk entry ni sebenarnya nk cerita persiapan sambutan Open House ngan Aira nye beday yg Pertama aku nk buat sabtu ni 15 Sept 2012..beday dia jatuh pada 05 sept ritu..tapi baru skang smpat nk menyambutnya..

Inilah Aira Natasya~ dh setahun dh syg mama nih..
 Step 1: Order Kek from http://mummyzarascottage.blogspot.com..belum dapat lagi..sabtu ni pegi ambil..Kek redvelvet 3D no 1 (sempena Aira setahun)

 Step 2: Buat goodies bag D.I.Y (Do it Yourself)..cari kat google jek.. cedok kat website nih http://www.thehollierogue.com/2012/06/29/photo-friday-textures-winners-a-link-party/
dan hasilnya jadi seperti ini :
sesame street theme ~elmo,oscar,cookies monster & bart
Step 3: Order baju untuk Aira pakai nanti..baju theme sesame street gak..oscar n elmo (kena beli tuk Auni gak) tapi lum smpai lagi..leh tgk kat link ni..http://www.facebook.com/syudazenal design cantik²..harap smpai la hari ni..

Step 4:Mikirkan menu ape nak masakkkk...so the list is like below (tapi tk tau ar jadi ke tak) hehe..hope sempat masak semua..
 
~Nasi Lemak~Spaggethi Bolognese~Soto~Sate~Buah-buahan~Air Oren~Kuih Raya~Dan Lain²~

Step 5: Buat deko tuk majlis tu nanti. camnilah bahan² deko tu.. tulis Happy 1st Birthday
Aira & Salam Aidilfitri..nanti tmbah² belon sket..


Step 6:Menjemput tetamu.. dh sms dan call beberapa sahabat dan keluarga tuk datang..harap diorg sume leh datang n bawak hadiah tuk Aira..hahaha..gurau jek..

So next entry nanti masukkan gmbr hari kejadian pula Sabtu ni..korang doakan majlis kecil² aku ni berjalan lancar ehh..








1 comment:

ct N honey said...

salam,maaf lambat balas.http://cthoney.blogspot.com/2012/09/beg-cotton-jeans-untuk-dijual.html
harga beg rm31 termasuk wang pos.klu beli 2 rm 56 free 1 pencil box/beg mekap. pilihlah cepat,klu lambat orang lain dah ambil pula nanti sbb stock mmg limited.tq (saya hantar email yang diberi tapi alamat salah)