CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 16, 2012

Rumah Peranginan Persekutuan

Have u heard about this? cewahhh..korang pekerja kerajaan atau lebih sopan dipanggil penjawat awam? kalau yer korang memang layak la untuk menempah rumah peranginan persekutuan ni..bagi aku rumah yg disediakan kerajaan ni murah dan berbaloi jika dibandingkan dengan hotel dan rumah peranginan lain.

Caranya amatlah mudah sekali..korang perlu pergi ke laman web ini untuk semak kekosongan tempat dan booking juga melalui web http://peranginan.bph.gov.my/ ini...ikut je langkah² yg diarahkan di website tersebut..

Cuma bukan semua tempat peranginan ade rumah peranginan persekutuan ni..korang kena check gak kat website bph tu sbb semua dh dinyatakan kat situ k..

Untuk keterangan lanjut korang bleh call no ni 03-88800155 sebab operator yang jawab tu baik² belaka..aku dh penah call dah..

Pengalaman aku baru sekali aku duduk di rumah peranginan persekutuan (RPP) kat Pulau Langkawi..rpp yg aku duk tu terletak di Holiday Villa,aku amek bilik deluxe berharga rm 77 semalam..kalau suite berharga Rm132, bilik single plak berharga rm 55 sahaja..

Memang tk include breakfast tapi bilik hotel yg kat Langkawi tu aku tersangatlah puas hati sebab bayaran nya murah dan biliknya memang ade class! Hehe..

Aku lupe plak nk amek gmbr bilik cuma ade satu ni jek..

ha ni la biliknya..memang selesa abess..tu auni siap nk lompat la tuh..hihi


Korang cube la yer..memang berbaloi-baloi..


Sekian dulu tuk kali ni..lau tk paham tanya la ekk..jgn segan silu..ahakss..

Wassalam.

2 comments:

muza said...

Terima kasih atas info yg sgt berguna time2 nak bercuti ni....

Suhana Said said...

sama-sama :)