CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 26, 2012

Bukit Broga, Semenyih Here We Come! ~ Part 2

Assalamualaikum... sambung dari Part 1 entry nk nk share gambar² sepanjang pendakian ke bukit broga tu..


jam 5.00 am..gelappp.. get set go!


my husband

solat subuh..dh macam antu lam gmbr ni..hehe

me ngan husband baru smpai puncak..time ni kul 6.30 am.. yahooo! Smpai jugak..

tggu sunrise..tempat lepak aku sgt strategik sebab btul² ngadap matahari naik..

view dari puncak

ha nk muncul dh tu.. 6.58 am

dh kluar sket dah.. 7.09 am


dah siang dah..gudmorning everyone!

makan maggi cup

the view

diorg ni bawak bendera Gaza..nk show prihatin sokong keamanan kat gaza.. kebetulan aku pun pakai baju save palestine hari tu.. #saveGaza

my husband n the view from top of brogahill

kata atas puncak ni tempatnya tak luas sgt..so kena sempit² sket la kalau ramai orang..so kalau rasa dh smpai awal turun la dulu..kasi can org lain plak menikmati pemandangan dan amek gambr..hehe..


wajib bergambar kat sini kalau nk bgtau korang dh smpai puncak okeyy.. :D

nk time turun..tgk betapa ramai org yg baru nk naik..







tgk curam kan..adik baju pink tu hampir tergelincir..tu yg buat aku risau kalau bawak budak kecik..



gerai jual macam² makanan bila korang dh turun tu..lau lapar leh terus makan kt situ..

air kelapa pun ade jual..


tgk ramai lagi yg baru smpai..budak² pun naik jugak..

ni tempat parking..celah² pokok kepala sawit..



Ni parking lagi..banyak giler kan keta..smpai kat luar² ladang ni org parking kat tepi jalan..hari cuti kot sbb tu ramai..

so ni last pose..penat sgt dh time ni...nk balik dh..bubyee brogahill... see u again..

Sekian dulu..jumpa kat Part 3 untuk sedikit tips untuk panjat broga ni..
Wassalam..

No comments: