CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 18, 2012

Trip USS (Universal Studio Singapore) 2012 Part 3- Tempat menarik dalam USS!


Assalamualaikum..

Kali ni nk cerita pengalaman kat dalam USS tu sendiri plak..

 Aku smpai dalam kul 10.30 pagi.. sampai² bende pertama nampak adalah globe besar yg berpusing tulis Universal Studio ni.. kat sini dh jadi tempat wajib lah nk amek gmbr kan..

ramai orang sgt..maklumlah cuti skolah..ni je jarak yg mampu tuk amek..lau kebelakang lagi alamat langgar orang lah..hehe..
Lepas amek gmbr ni baru la masuk! Hehe.. Dengan menggunakan tiket yg telah dibeli secara online dari FB Rosmanizah (klik entry ni untuk info tiket murah) tak perlu beratur panjanggg terus je tunjuk A4 paper sbg tiket masuk korang.

macam ni lah! hehe..Auni pun nk pegang sendiri..kalut btul..hihi..diorg akan scan kod bar kat atas tu je..senang kann..
Bila dah masuk tu ape lagi..amek peta yg disediakan supaya korang tk sesat..amek jadual waktu show² yg diadakan pada hari tu.. aku pegi  live show donkey dlm citer shrek tu je..performance ok la..cuma donkey tu bukan real la..but ok la..show madagascar plak dibatalkan kerana hujan lebat..penat je tunggu..tapi diorg bagi amek gmbr..hehe..ade show sesame street aku terlepas sebab sibuk nk naik roller coaster..heee :)

Kat USS ni ade beberapa character dalam movie yg boleh korang jumpa berjalan kt tgh² bandar USS tu..Korang bleh meet n greet n tangkap gambar! Hehee..tapi kena cepat sebab ade time limit tuk tangkap gmbr ngan diorg.. Ni antara character yg aku jumpe..


character Frankenstein

character Fairy Godmother

character Madagascar
character Oscar the Grouch

character Marylin Monroe

character The Mummy



character Kungfu Panda.. ni paling comell..hehe..
dan ade lagi beberapa character yang aku jumpe..shrek nmpak dari jauh je tk smpt nk capture..rugi rugi..

Ade 7 movie theme zon kat USS ni iaitu Madagascar, Far Far Away, The Lost World, Ancient Egypt, Sci-Fi City, Holywood n New York.. Masuk semua tau kalau sempat.. Hehe.. Semua park ni ade attraction tersendiri. Aku cerita yang aku masuk je ehh.. Ade super awsome transformers ride, madagacsar ride, shrek 3D, cylon n human roller high speed roller coaster, Steven Spielberg sound stage n banyak lagiii.. next entry aku cerita yg lebih detail k..

Sekian dulu..
Wassalam :)






































No comments: