CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 19, 2012

Trip USS (Universal Studio Singapore) 2012 Part 4- ada 7 movie theme zon wajib masuk!

Assalamualaikum.. sambungan entry part 3 sebelum ni..

Aku akan cerita dengan lebih detail tentang semua ke tujuh² movie theme zone yg ade kat USS ni..lau nk lagi best korang kena pergi sendiri k..

1) Madagascar

Aku hanya tunggu show je but show is cancelled due to heavy rain..so dapat begambar je.. pastu makan lunch kat dalam park madagascar ni namanya Marty's Casa Del Wild Food Court.. Menarik juga tempat ni dan yg penting HALAL.. cuma makanan memang mahal sgt..lau beli tu tk payah convert duit RM lah..pejam mata je beli..lau tk rasa tk berbaloi..adehh..ada madagascar ride jugak..ni antara gmbr kt madagascar..






madagascar ride..org dewasa pun bleh naik..aku pun naik..hahaha..





2) Far Far Away

Kat sini plak memang dunia dongeng shrek la..ade rumah shrek, castle, show shrek 4D adventure, donkey live show, enchanted airways (roller coaster) dll.. yg aku buat naik roller coaster, tgk donkey live show n begambar la ape lagi...hehe.. jom tgk gmbr plak..

rumah ogre a.k.a Shrek



anak² ku..auni nmpk serabai ntah nape..hoho


mama aku..actually dtg sini uss ni sbb bawak mama n mak mertua jalan²..hehe..

us wit fairy godmother

the castle..



auni ngan danish cousin dia..




far far away souvenir shop.. barang sume mahal..paling murah fridge magnet 5 sing dollar..

3) The Lost World

Kat sini cam dinosour² tu punya tempat la..ade jurassic park rapids adventure(yang ni basah! tapi aku tk naik sebab dh penat sgt), dino-soarin( ni budak² boleh naik..kebanyakkan ride memang budak² bleh main cuma ketinggian biasanya 92cm ke atas..) yg lain yang budak leh naik madagascar ride tu pun boleh..lepas tu ade live water show kat waterworld..yg aku ingat show dia kul 5.30 ptg..kami xpergi sebab dh penat sgt.. bawak budak kecik memang penat..hihi..




ni la dino-soarin tu..mak saudara auni yg temankan auni sebab aku dok dukung aira tgh tido..

bende ni kita kawal sendiri turun naik dia..lau nk tinggi naikkan sendiri..auni sgt berani..hehe..
4) Ancient Egypt

Kat sini ada roller coaster jugak namanya revenge of the mummy..kat sini banyak pasal egypt² lah..cam lam citer mummy the returns tuh..aku tk naik pun..ada treaure hunters tuk anak² kita ngan kita skali..aku tk main jugak coz beratur panjang sgt².. so kat area sini banyak amek gmbr je..hehe..








sape eh character  perempuan ni..mumtaz eh? hihihi..aku pun tak tau..
5) Sci-Fi City

Kat sini plak attraction nye ade dua bende yg aku sangatttt suka..high speed roller coaster..super Awsome! satu nama CYCLON ngan lagi satu nama HUMAN..dua track ni bergabung... bagi yg minat naik roller coaster cam aku wajib try la ni..walaupun aku suka tapi ada jugak cuaknya..perghhhh memang laju gila babass smpai nk tercabut jantung rasa..yg naik ni aku ngan adik ipar aku fatin ngan anak buah aku aina je..yg lain tk berani..hihi..ye la tkkan mak aku nk naik plak kan..

Dan lagi satu perkara yang double super Awsome kat park ni adalah transformers the ride : The ultimate 3D battle.. best gilerrr smpai rasa nk naik lagi skali..korang akan rasa cam dalam real perang ngan robot..macam dalam movie..best sangat².. org kata lau tk naik ni memang rugi sgt².. so korang jangan lupa naik tranformers ride ni tauuu..WAJIB! ade transformers di pamerkan kat sini jugak..so korang bleh tangkap gmbr..kereta bumblebee pun ade! jom tgk gmbr..aku beli satu merchandise transformers kat sini iaitu botol air dengan kepala optimus prime..hehe..best! harga 28 sing dollar..air bleh refill..lau air habes g refill tapi bayarlah 4 dollar lau tk silap aku..lupe sudah..

inilah roller coaster high speed tu...seram tak?? hehe...

yang merah tu HUMAN dan biru tu CYCLON..aku naik dua²..best kau!




masuk sini tuk ride the transformers..Awsome!



Bumblebee

auni! ha tu botol air optimus prime tuh..






baru lepas ride transformers tu..nmpk tak muke sronok tu? hihi..

6) New York

Kat park ni attraction nye adalah Lights, Camera, Action! Host by Steven Spielberg.. kat sini kita dapat tgk stage yg tenang xde pape tiba² datang ribut taufan..real depan mata kita..diorg buat scene yg ade petir² guruh sume..nk citer pun tak tau tapi memang best..so make sure masuk jugak sini k!

Kat new york ni jugak ada street entertainment cam sesame street stage shows.. tapi aku terlepas show ni sebab tgh naik roller coaster..pegi je dh abes dah..kata kakak ipar aku yg pegi tgk dia menyanyi dan menari²..then bleh begambar..happening la jugak..yg pasti ada Elmo! n kawan² dia..




mak² yg keletihan..hehe






7) Hollywood

Kat sini actually masuk² je terus jumpe bandar ni dulu... yg meanrik kat sini cuma ade Universal Studios Store dimana kat sini lah lau korang nk beli souvenir² yg mahal² belaka...haha..semua mahal lahh kat USS nih.. pegi main je tk yah beli souvenir k..attraction kt sini ade Monster Rock tapi tk tau la ape description nya come watch the Universal Classic Monsters in an all-new Rock-N-Roll extravaganza..so korang leh la cube,,aku tk pegi pun..dh xsempat..hehe..

ni kt depan store uss..pas ni nk balik dah..ni last stop dah..hehe..

So tamatlah journey kami di USS...pe lagi jom balik...esok nya nk pegi JPO plak kt JB..hehe... Bye² super awsome USS..next time anak besar nk pegi lagi.. sebab sian aira ngan auni banyak bende tk dapat main..

babaiii..nk naik bas dh kena turun escalator ni sbb bas kat bawahh..


Jumpe next Entry!
Thanks for reading!
Wassalam..

No comments: