CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 23, 2013

Yuran Pengajian Pelajar Baru E-PJJ Uitm Shah Alam intake Mac 2013

Assalamualaikum..

Kan aku dh dapat surat tawaran untuk sambung degree kan..course yang aku dapat adalah Sarjana Muda Sains Pentadbiran (Kepujian). Aku perlu daftar pada 16 Feb 2013 ni di Shah Alam.

Apa yang aku perlu buat sebelum pergi mendaftar nanti adalah bayar yuran pengajian.. Jumlah bayaran yang perlu dibayar boleh disemak di link ni selepas masukkan no pelajar.

Jumlah yang perlu aku bayar untuk course aku adalah TOTAL RM 1459.00.. lega aku ada simpan duit sket boleh la bayar.. Alhamdulillah..

Pecahan yuran tu adalah macam ni:

Tabung Aktiviti Pelajar (Ijazah) RM 50.00
Kenaan Tetap (Pelajar Baru ) RM 109.00
Yuran Epjj (ni kos termasuk subjek sume) RM 1200.00
Pengecualian Kredit -PJJ RM 100.00

Bab pengecualian kredit tu aku tk berapa paham..so aku call bahagian kewangan uitm tu diorg kata Pengecualian Kredit tu kena bayar sebab aku layak dapat pengecualian kredit..tapi aku masih tk paham so dia kata bayar je dulu..nanti masa pendaftaran akan ada taklimat dan akan ada penyelaras yang akan terangkan dengan lebih detail.

So dinasihatkan yuran ni sume kena bayar sebelum pergi mendaftar bagi memudahkan pendaftaran.. Bayar di Bank Islam k..lepas tu dh bayar simpan resit² tu sume untuk bawak masa pendaftaran.. DUA hari selepas bayar korang perlu check semula kat link ni untuk pastikan bayaran korang telah di update k..supaya tak jadi masalah kemudian hari..

Ok tu saja info kali ni..apa² nanti aku akan update lagi ye..

Wassalam.

48 comments:

Anonymous said...

Akak..yuran sume same je kan?bkn based on kos kan..lg 1,akak cliffordian??sameeee..heee~

Anonymous said...

nape sy xda yuran pengecualian kredit..xkn satu pun xleh buat pengelualian lredit...sdihnya..

Anonymous said...

Klu xde yuran pngecualian crdt bkn ke 1359 je??sbb sy tgk sy pnye kos,yuran cume 1359..xde pngecualian crdt..

Anonymous said...

dulu akan dip kt ipta or ipts?

Anonymous said...

Nope..x bt dip tp dgree halfway..pstu kos yg amek ms dgree 2 x related dgn kos skrg,so rs xde sbject yg dpt pngecualian crdt kot..

Anonymous said...

sy xda yurn pngecualian credit tp akak blog nie da..xkn sy xbleh trnfer kredit lgsg..tp sy dlu ipts la..amik kos related ngn yg dpt skrg..

Anonymous said...

Nak tanya...yuran rm 13++ utk satu semester ataw satu tahun?

Anonymous said...

satu sem la..mcm usm dia 1 tahun terus tp uitm by sem

Anonymous said...

Mahal la compared usm

Suhana Said said...

alamak tk sure la sama ke tak yuran or ikut course..sbb yg akak bagi ni bagi course akak je..aah cliffordian..batch bila??

Suhana Said said...

ala xde ke yuran tu..saya ada..tkpe tunggu hari register nanti tanya semua.. tak pasti juga yuran RM 100 tu tuk ape sebenarnya..

Suhana Said said...

aah lau xde yuran pengecualian krdt kos adalah rm1359 jek..

Suhana Said said...

diploma business study kat kolej profesional mara..under mara..

Suhana Said said...

salam..yuran adalah untuk satu semester.. tq

Suhana Said said...

mahal ekk? utm lagi mahal rasanya..kawan saya smbung kat utm untuk 3 jam kredit plus yuran² sume kena bayar rm 834..belum masuk berapa jam kredit betul² lagi tambah la 1 jam kredit rm 150..

amin said...

amin,
salam saudari sy pun dpt tawaran study kt uitm buat degree in law..daftar 16/2 ni..same2 la jd student balik

Suhana Said said...

wslm..ramai juga yg amek law eh..congrats anyway..sama² blajar..lau perasan saya masa daftar nanti tegurlah :)

liya said...

hai kak suhana, salam perkenalan.. akak blja kat kpm mne?? sy pown ex-student kpm..mtk pjj sains pntdbiran tp xdpt, sobsob.. dpt finance, anyway lia nk tye cmne akak dpt yuran pngecualian kedit 2 ye?? klu blh nk la trnsfer kedit gak

amin said...

klu kenal sy tegur la nanti masa daftar

kijfd said...

boleh jadi mate saya lah

Ibnu Hasan said...

sy pon...sy amek mktg huhu ade geng x?

Ibnu Hasan said...
This comment has been removed by the author.
Suhana Said said...

congratss.. saya course sains pntdbiran.. :)

syazana jalaludin said...

boleh ke bayar time daftar eh? sy xsempat buat bayaran.. duit xcukup.. esok da nak daftar... waaa

Suhana Said said...

esok daftar?? kat cawangan mana? saya dftar 16/2/2013.. ari tu saya baca kena bayar dulu sebelum register bagi mengelakkan kesulitan masa daftar..maybe kalau ade alasan yg kukuh tkpe kot..insyaAllah..semoga semua dipermudah..

taxandme said...

Dah bayar kt bank islam utk law. Rm1299..telefon bendahari tanya pasal pengeluaran kwsp, rupanya bayar dulu sem 1 ni. Pastu claim balik bila dapat surat pengesahan pendaftaran. Sem berikutnya boleh claim terus drpd kwsp.

LionHeart said...

Salam....sayadpt law....nnt jmpa tegur2 ye

LionHeart said...

Salam....sayadpt law....nnt jmpa tegur2 ye

AMIN said...



salam..sape dapat course law?sy dpt degree law nanti nak daftar camne..sy pun tak pernah masuk uitm s alam tu...leh bg info tak?

AMIN said...

salam kawan2..klu ada yg dpt course law leh hubungi sy..takde member la nak daftar ni..ni no fon sy 0134898807

pillow teddy said...

askum..sy pn dftr 16?2 ni,dpt course pngurusan sistem pjbt..rase gementar gak nk g ni..hrp2 dpt kwn n leh tunjk ajar coz ni 1st masuk u....

izm said...

tahniah kak, saya pn dpt sambung course yg sama dgn akak.

sama2 laa kita menempuhi alam pembelajaran semula. Amin.

Suhana Said said...

izm: wahh congratss gakk..nanti kalau sekelas tegur la ye.. :)

Anonymous said...

Nak apply Tp lom confirm gov lg..bleh eh..kna sahkan pkhidmatan dlu kan.. Try apply uitm sbb riso xdpt usm

Anonymous said...

.program PLK ni untk yg bekerja je ke?

nurul syakila misham said...

assalamualaikum kka..boleh sy thu x bila lg permohonan utk degree akn dibuka?sbb sy baru hbis diploma n berniat nk ambil part time degree kat shah alam..

Suhana Said said...

wslm nurul syakila misham:setahun diorg akan offer tuk mohon dua kali..so untuk tahun ni dh abes dah.. lau untuk intake mac 2014 permohonan biasanya buka dalam bulan NOV 2013 ni..so lau nk alert tarikh tu kena sentiasa bukak website Ined eh..

donmontelcarlo said...

owh! kena bayaq dulu rupanya.. huuuuu! nasib baik lagik.. ingatkan kita belajaq dulu n byq semua sebelum amik final exam sem.. huhuhuhu! mana nk cekau rm1500? halamak!!! mohon kerajaan bg bonus raya taun ni! huuuuu.. insyaALLAH, td check masih lg dlm proses. tatau samada ada rezeki utk smbung taun ni. sbb tarikh keluaq result permohonan tatau. check kat calender akedemik uitm daftar masuk student baru (pjj) adalah pada 17hb ogos.. skrg dah 16julai... aiyok.. berdebar rasanya.. huuuuu, insyaALLAH, kalu ada rezeki dpt nnt sy jd junior puan la.. bole la tlg ajaq hat mana ptt.. hahahaha, apa2pun selamat berpuasa pada keluarga puan dan pembaca blog ini... suburkan ramadhan dgn ukhwah dan penghayatan

Suhana Said said...

donmontelcarlo: ha tu la psal..tapi leh wat rayuan pasal bayaran lau tk silap saya..leh bayar ansuran sebelum final exam..kena confirm balik dengan Ined..dh kluar dh result intake baru so macam mana? dapat tak? selamat berpuasa juga :)

se swa said...

saya nak tanya dulu saya pernah belajar kat Uitm ambk kos DIA tp xgradute.skrg sy nak smbg blk study blh tak sy dapat pengecualian credit

Anonymous said...

salam nak tny,sy fatin baru nk daftar rabu ni 28/8/2013.jadi kalau nk pg byr esok boleh kn?
and lg satu,kalau nk pg byr tu,kene bwk surat ape2 tak? ke pg je ckp nk byr yuran uitn e-pjj.then,nk daftar esok bwk supporting document dan jugak borang yg dh di print tu ek?tlong2 plss...

ira basirah said...

haii akak....

kita boleh geng...we same....budk DBS KPM to PJJ ADM228 uitm..good luck...:)

Anonymous said...

boleh byr ansur-ansur x?

Anonymous said...

klo mik master de hostel ke?
harga untuk no pin rm50 ke?
cmne nk wt rayuan nk bayar ansuran?

Mohamad Zakwan said...

Kak.yg yuran epjj termasuk sume kos tu cne?dy kira jam krdt ke kira satu sem?

Mohamad Zakwan said...

Kak.yg yuran epjj termasuk sume kos tu cne?dy kira jam krdt ke kira satu sem?

Rheny Emiera said...

Akak sy nk tnya epjj ni dpt bole mohon ptptn?

Rheny Emiera said...

Akak sy nk tnya epjj ni dpt bole mohon ptptn?