CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, February 17, 2013

Pengalaman mendaftar e-pjj Uitm Shah Alam 16/2/13

Assalamualaikum

Alhamdullilah sekarang aku telah pun bergelar student kembali..Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran! Semoga aku tk sia-siakan peluang yg aku dapat ni.. seperti kata2 Pengarah Ined semalam kalau tk nak belajar jgn datang sini..

Pengalaman semasa daftr semalam,aku dtg lewat sket..dalam kul 10 baru smpai,sekali tgk punyalah ramai yg sama2 nk mndftr cam aku jugakk..

Fuhh beratur la..berdiri lama..sangat penat.. ade 10 kaunter yg kena pergi..
At the end aku dapat kat pelajar,baucer buku rm250(yeayy!) dan modul2 subjek yg akan aku belajar nnti..yahooo..

Tapi masa nk amek kad pelajar tu agak kelam kabut dn ambil masa yg lama..suamiku dgn Auni teman dari pg smpai tgh hari je..pastu diorg pun dh penat tggu..hehe..thanks to encik suami..

Paling best dapat jumpa pembaca blog aku ni Azirah a.k.a cahaya tihamah..dia knal aku..terharunya..hehe.. kawan2 yg lain mana??? tk nmpk pun..yelaa beribu org kan ssah nk cam..

Ok lah aku dh kena cari mood belajar mulai dari skrg! chaiyokk Nana.. kepada kawan2 yang sama daftar semalam semoga kita sama2 dapat grad dan mndpt ijazah kita.. Aminn..



15 comments:

~ayusleeping~ said...

ayu singgah sini dear

Suhana Said said...

tq ayu :)

cahaya tihamah said...

kak nana misssssssss uuuu.......akak dh masuk ke i-class tu...saya masuk tapi xde benda pon.

Anonymous said...

sis blh transfer kedit x??

Anonymous said...

sis , nama sy sue dari melaka . nak tanyalah .sy pon ade memohon untuk pjj ni . tp keputusan mendukacitakan . bile semak dokumen ia masih ag di proses . so mcmana ye ? adakah sy perlu membuat permohonan baru untuk next intake ?? bantu sy ye sis . sy lepasan stpm .

Suhana Said said...

anon 1: boleh transfer kredit kalau kita dh penah amik subjek yg sama macam course baru kita..macam saya dapat 15 kredit hour.. alhamdulillah..

Anon 2: Sue, kalau awak dapat pihak Ined akan bagi surat tawaran.. tentang semakan sedang diproses kalau saya masuk kat link tu pun saya punya dokumen sedang diproses jugak.. kalau nk lebih yakin apa kata awak call pihak Ined sendiri.. ni nombor nya 03-5522 5237
03-55225443/5291/5444/5584
03-5522 5342/5487

try call ehh..

goblogbyfarah said...

bestnya wehhh aku pun tak sabar nak sambung nih..mintak2 lah dapat!

Anonymous said...

salam sis, nk tnya.. surat tawaran tu ined akn bg mcmna ye? leh check tru websitd ke melalui pos.. sya tggu intake sept, prmhonan sya dlm proses.. x tau dh kuar kptsn ke blum lg sbnarnya

Suhana Said said...

wslm..keputusan semua akan kluar kat wesite Ined..so kena sentiasa bukak website tuh taw..surat tawaran pun nanti dia akan bagi link through website ined tu jugak..

Anonymous said...

macam mana nak buat pengurangan kredit?

Suhana Said said...

anon: saya kira soalan awak adalah macam mana nk dapatkan pengecualian kredit eh.. sebenarnya camni,

Jawapan:
1)sebelum memohon untuk kita dapat lebih banyak mendapat pengecualian kredit kita msetilah apply course yang related to our diploma punye course.. sebab course yg related akan ada banyak subjek yg related.

2)apabila kita dh mohon pihak Ined ade minta kita hantar transkrip diploma kan? so pihak Ined akan tolong checkkan siap² subjek ape yg kita akan dapat pengecualian.oleh itu dia akan caj kita RM100 untuk check tu.caj tu akan dimasukkan dalam bil bila kita dh dapat offer tuk sambung degree kt Uitm tu.

3)kita akan tau subjek ape yang dapat pengecualian pada hari kita mendaftar sebagai pelajar di uitm tersebut.Dan dia akan tanya adakah kita berpuas hati dengan pengecualian yang diberi. Kalau kita rasa masih ada subjek lain yang boleh dikecualikan kita boleh isi borang time tu.

cthnya saya dulu diploma business studies, saya apply degree sains pentadbiran. Oleh itu saya telah mendapat pengecualian sebanyak 15 kredit iaitu sebanyak 5 subjek yang saya tk perlu ambil lagi untuk degree ni.ni tak banyak sgt..

da sorang kawan tu saya tengok dia ambil course diploma sains pentadbiran, dan apply pun degree sains pentadbiran jadi dia telah dapat pengecualian kredit sebnyak 30 kredit..banyak kan..so bila dapat kurangkan banyak subjek tahun belajar pun dapat dikurangkan.. :)


thats all..harap dapat membantu..

RizZa ZueMie said...

lama tak masa ari pendaftaran tu...? mmg dr pagi smpi ptg ehhh? tak bole cabut awal...? heeee,,,sori tanya jee..

nur aida said...

SALAM... kak..nk tya.. betul ke kawan akak tu dari diploma sains pentadbiran? bukan diploma pentadbiran awam ke? saya pun dari diploma pentadbiran awam n dapt pengecualian kdt sebanyak 9 subjek = 30 kdt hout. alhamdulillah..l.

Miz Eija said...

salam...

sekarang kak suhana dah sem bape?? sama la saya pun buat pjj kat uitm shah alam... harap saya kuat :)

Anonymous said...

assalammualaikum kak suhana saya nak tanya pemindahan kredit tu akan dapat ke kalo kita dari lepasan ipt lain selain uitm