CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 26, 2013

Jalan² kat Taman Burung KL


Assalamualaikum..

Hari sbtu lepas sempena birthday Auni kami decide nk bawak dia jalan2 ke Taman Burung kat KL tu.. senang je nk smpai cari je masjid negara kat belakang masjid tu la taman burung nya.. ada banyak taman lagi kt situ tp yg aku ingat taman rama2 je..heee..

Aku pun 1st time pergi..hehe.. harga tiket masuk bagi pemegang mykad dewasa adalah rm25 dan kanak2 rm12..bawah 2 tahun free..

Jauh jugak nk kena jalan dalam taman tu tapi bila tgk burung2 yg cantik hilang penat..jgn risau kt dalam tu ade kedai makan, kedai souvenir,aiskrim pun ade dijual..

Pesana penaja sila lah bawa payung sebab jika hujan tidak ade tempat berteduh..kalau ade pun jauh2.. sbb sepanjang jalan tu xde bumbung..hanya ada jaring2 je..

Kalau nk tgk birdshow sila lah datang tengah hari kerana time birdshow adalah pada pukul 3.30 petang..itu satu je masa yg aku perasan..show selama setengah jam..enjoy jugak tgk burung2 terlatih..layannn..

Ada sesi bergambar dengan parrot yg cantik2.. rm 15 tuk diletak kt badan kita.. ada lagi satu tu rm 20 lau tk silap lebih banyak burung dan ada latar belakang khas taman burung tu.. aku tk buat pun yg ni sebab kena bayar..ehehehe..

Lagi satu sesi bagi makan burung..yang ni korang derma je rm2 dan penjaga tu akan bagi kuaci atau susu..korang letak je atas tangan dan burung2 sume akan terbang dtg kt korang..aku takutttt sbb burung2 tu serbu reramai..tapi kena paksa jugak ngan laki aku suh amek pengalaman bg makan burung tu..

Ade sekor burung kaler merah tu suke bertenggek atas kepala aku smpai dia kencing..adehhh..tension aku..wahaha..agaknya sebab aku pakai tudung merah so dia suke..kekeke..sib baik aku bawak tudung spare..

Ok la itu je nk cite..mmg enjoy jugak tuk bawak anak2 dtg sini..auni tk berapa takut, si Aira yg larik2..takut dia..hehe..nk kluar dari taman burung tu masa lam keta auni dh siap pesan.. "diam semuaa..nanti kita pergi taman rama² pulaaa" cehhh..awal² dh demand..

Jom tgk gmbr2 kat sana..banyak burung2 yg ade tapi aku tk amek tau pun nama diorg..huhu..yg aku ingat ade kasawari,hornbill,helang,parrot,dan paling cantik skali burung merakk..banyak kali dia bukak kepak tu...cantiknya lah..



Pergi ngan mak mertua n adik ipar aku si fatin..


ni kat tempat sesi bird feeding.. best!


muka takutttt..huahahaha..




ha skali hujan..sib baik dh sediakan payung sebelum hujan.. :)


pondok rehat sebentar..


Antara burung yg sempat ku snap pic


beg duit syiling rm 32 belikan tuk auni sebab dia nk.. sib baik beday girl..huhuiii..beli kat kedai souvenir..lagi satu beli frigde magnet bird park yg comel berharga rm 9.90..



Ok setakat ni saja kali ni..
Sekian..
Wassalam..











No comments: