CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 13, 2013

Petua Hilangkan Benjol Pada Kanak²

Assalamualaikum..

Terpanggil untuk tulis entry tajuk ni sebab selalu terjadi pada anak² ku terutama si Aira.. Jadi bila kena mak mertua aku mesti suh amek ais cepat² tuam kan kat benjol tu.. memang menjadi hanya pada benjol yang baru terjadi korang akan nampak keberkesanannya dalam masa setengah jam camtu,, kalau benjol tu dh lama macam dh sejam lebih ke mungkin ambil masa sket nk surut..

Anak aku si Aira memang lasak sket.. dia slalu terjatuh atau terhantuk..sian plak aku nengok benjol sana sini.. so caranya bila kuar benjol tu aku amek seketul ais balut ngan towel kecik pastu tuamkan kat benjol tu..letakkan dalam 10 saat pastu angkat..pastu letak lagi..buat sehingga 15 minit camtu..then kalau tk surut continue lagi buat smpai nampak surut.. senang kan?

Cuma doktor pernah pesan kalau anak kita ade terjatuh ke ape ke..dalam masa 24 kalau ade muntah² ke..demam ke atau ada tanda² luar biasa maka segeralah bawa brjumpa doktor..jangan tangguh² k..
Ok itu saje nk share kali ni..

Selamat mencuba ye..

inilah si Aira..ni benjol yg baru terjadi..terhantuk kat rak tv..siann..kat pipi tu kena gigit nyamuk..

Wassalam..

No comments: