CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 27, 2014

Pameran 100 Gadget Rahsia Doraemon di Viva Home,Kuala Lumpur Malaysia!

Assalamualaikum..

Korang minat doraemon tak? Lau minat sila lah pergi melawat ke pameran 100 gadget rahsia doraemon yang sedang berlangsung di Shopping Complex Viva Home kat Jalan Loke Yew sana.. Aku syorkan untuk pergi sebab pameran ni sgt best..

Ini infonya :

                Pameran :100 Doraemon Secret Gadgets Expo 
           Tarikh :14 Dec hingga 23 March 2014
           Tempat di VIVA EXPO HALL, Viva Home 
           Harga Tiket:Ticket Dewasa RM 25 + RM3 (caj tambahan)/
            Kanak2 RM 15 + RM 3 juga
           Warga Emas atas 60 thn free/Kanak2 bawah    
    90cm Free

Selain terdapat 100 bijik doraemon dengan pelbagai gadgetnya seperti cermin mata ajaib/ lampu aladin ajaib/ tuala ajaib/ roti matematik dan sebagainya, juga ade props yang sangat best untuk bergambar.. serious sangat best! Contohnya gambar ni..

Pintu Suka Hati! Hehe..

Kalau ingat balik cerita doraemon kan, ade  ade taman diorg slalu main petang2 tu kan..pastu pentas yg giant slalu nk wat konsert dia tp xde sape nk dengar..hehe..pastu lau main bola lisut tu mesti akan pecahkan cermin pakcik jiran kt padang tu kan..pastu kena hambat..lau merajuk duk dalam gelung..semua bende ni ade kat pameran tu seolah2 kita berada di situ..cewahh..

Girlfriend doraemon kan tu atas bumbung tu..

nampak tak shizuka kt belakang tu..

Pakcik yg slalu marah sebab cermin umah dia slalu pecah.haha
ha kan kena tutup telinge giant nyanyi xsedap..kui kui

Banyak lagi spot manarik yang ade..mmg kena pergi sendiri la if nk rasa kebesttannye..heheh..jom layan gambar lain lagi..

ni kat pintu masuk





akhirnya nobita kawen dengan shizuka :)

taraaaa..hehe

cikgu tgh nasihat nih..auni dengar baik2 ye..

with Hana! its my belakang name too..suHana..haha.. adik giant ni..



lampu mengecil

ini sebahagian dari pameran ni..biasalah bila ade pameran mesti ade jualan kan.. n seperti biasa mestilah mahal2..hehe..tapi lau nk simpan sebagai kenangan boleh jugak..sila beli sila beli..

The Ticket!




belakang tu la viva home..kami pergi naik tren atau lrt namanya.. turun kar stesen Miharja..pastu jalan kaki sket naek jejantas ni then sampailah..cuma letih sket sebab kena naik tangga jejantas yang tinggi amat! Mengah..dr lrt Sungai Besi tiket sehala rm1 je pastu tukar tren kat chan sow lin naik ke Ampang dan turun kat Miharja k..senang amat.



bilik nobita!

ha ni ape takkan tak taw kann..hehee..telecopta..

anak dara nobita dan shizuka..minum shusu lagikkk hahah..

owhh sedeyy nyee..kakak auni turut sedeyy sama..kekekeke.. :)

street yang slalu diorg jalan kaki sembang2..itu Auni with Bang Adib

di depan rumah Nobita bersama mak ayah dia..

Giant! hohohoho


Eh gambar ni kan kat food court Viva Home tu yg bertemakan Penang State..



Itu saje buat masa ini..tiket boleh dibeli secara online di myticket.my ataupun di stesen minyak BHP terpilih. Aku beli di stesen minyak BHP sungai besi. Untuk maklumat lanjut boleh layari website ni 100 Doraemon.

Sekian dulu. Wassalam.






No comments: